Zondagse kost: frisse rijstsalade

593

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week serveert Ellen (27) Wuustwezel een frisse rijstsalade.

“Een gezonde en vooral ook lekkere frisse rijstsalade!”

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bruine rijst
  • 200 g hamblokjes
  • 1 paprika
  • 200 g ananas (vers of uit blik)
  • 1/2 komkommer
  • 250 g gekookte erwtjes
  • Klein blikje maïs
  • Handvol rucola
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie…)
  • 3 el Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

• Kook de rijst ‘al dente’ in gezouten water
• Giet af en spoel onder koud water
• Snij de paprika en ananas in blokjes en de komkommer in plakjes
• Meng alle groenten in een grote mengkom
• Voeg de hamblokjes en de afgekoelde rijst toe
• Schep de rijstsalade om
• Meng de olijfolie met verse kruiden en 3 el water
• Kruid deze dressing met peper en zout
• Serveer de rijstsalade met de dressing en garneer met rucola