Zondagse kost: Gezinsproof groenteschotel

782

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Katrijn (33) uit Middelburg serveert een groentenschotel.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“Een ovenschotel boordevol groenten. Heerlijk van smaak en een favoriet voor ons gezin.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 8 kerstomaten
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 prei
  • 3 stengels selder
  • 4 à 6 (volkoren) lasagnebladeren
  • 1 aubergine
  • 100 g witte kool
  • 1/3 bloemkool
  • 200 ml sojamelk of rijstmelk (ongezoet)
  • Peper en zout
  • ½ tl curry
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Begin met de voorbereiding van de groenten: halveer de kerstomaten. Snij de tomaten, paprika, courgette en selder in blokjes en de prei in ringen. Snij de aubergine in plakjes en ten slotte de bloemkool en witte kool in grove stukken.
  • Schik de tomaten onderaan een grote ovenschotel
  • Stoof de paprika kort aan in olijfolie en verdeel over de tomaten
  • Schik de lasagnebladen in de ovenschotel
  • Stoof nu prei, courgette en de selder samen, kruid met peper en zout
  • Verdeel in de ovenschotel
  • Gril of bak de aubergineplakjes langs beide kanten en leg ze bovenaan je groenteschotel
  • Stoom of kook bloemkool en witte kool tot ze zacht zijn
  • Mix met de sojamelk tot een gladde saus
  • Kruid met peper, zout en curry
  • Giet de saus over de aubergines
  • Bak 40 minuten in de oven op 180°C