Zondagse kost: Griekse ovenschotel

4003

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de weektoch allemaal graag een beetje extra genieten. Vicky (24) uit Wijnegem serveert een Griekse ovenschotel.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“Op zondag maak ik graag een ovenschotel klaar, ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
300 g orzo (Griekse pasta)
1 ui
2 teentjes look
1 courgette
1 aubergine
690 ml passata
250 g halloumi
Provencaalsekruiden
olijfolie

Zo maak je het
Snipper de ui en de look
Snij de courgette en aubergine in blokjes
Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan of wok
Bak de ui glazig
Voeg de look en de blokjes courgette en aubergine toe
Laat enkele minuten roerbakken
Kruid metProvencaalse kruiden
Voeg de passata toe en laat de saus verder sudderen op een zacht vuurtje
Kook ondertussen de orzo gaar, volg de instructies op de verpakking
Vet een ruime ovenschotel in met een beetje olijfolie
Meng de orzo onder de saus en schep in de ovenschotel
Snij de halloumi in plakjesVerdeel de halloumi over de orzo
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven