Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week verwent Yanoela (36) ons met een heerlijke marmercake. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Koken vind ik supertof. Zeker dessertjes want dan kan ik daarna lekker proeven!”

 

Dit heb je nodig (voor 8 personen)

  • 250 g zachte boter
  • 250 g poedersuiker
  • 6 eieren
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 25 g ongezoet cacaopoeder
  • 40 ml melk

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 180°C
  • Beboter een cakevorm (28 x 10cm) en bestuif hem de een snuifje bloem
  • Klop de zachte boter met de poedersuiker tot een romig geheel
  • Voeg een voor een de eieren toe en roer goed
  • Voeg de gezeefde bloem toe en meng alles tot een gladde massa
  • Verdeel het beslag in 2 gelijke delen
  • Los het cacaopoeder op in de melk en roer geleidelijk door de helft van het beslag
  • Vul de bakvorm met behulp van 2 lepels, wissel steeds het naturelbeslag af met het chocoladebeslag
  • Bak de cake 50 minuten in je voorverwarmde oven
  • Prik met een tandenstoker in het middel van de cake, wanneer hij er schoon uit komt is de cake klaar

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be