Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Elly (49) uit Melsele lasagne met varkensvlees en knolselder. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Deze lekkere lasagne vraagt een beetje voorbereiding, maar dat is het meer dan waard!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 450 g knolselder
  • 150 g mascarpone
  • 350 g varkensfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 ml passata
  • 12 à 14 lasagnevellen (+- 200 g)
  • 200 g mozzarellaPeper en zout
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl cayennepeper
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snij de knolselder in stukken en schil ze
  • Snij in blokjes kook ze in 10 à 15 minuten gaar in lichtgezouten water
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°.
  • Mix de knolselder tot een gladde saus met de mascarpone
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Hak de varkensfilet fijn en kruid met peper en zout
  • Stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in wat olijfolie
  • Voeg het fijngehakte varkensvlees toe, bak al roerende goed aan
  • Giet de passata bij het vlees
  • Kruid de tomatensaus met peper, zout en cayennepeper
  • Schep een dun laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschotel
  • Leg daarop een laag lasagnevellen
  • Verdeel er wat van de tomatensaus over
  • Lepel hierover wat van de knolseldercrème
  • Herhaal met de andere lasagnevellen evenals de 2 sauzen, tot alles is opgebruikt
  • Eindig met een lasagnevel en schik er de mozzarella, in plakjes gesneden, over
  • Bak de lasagne gedurende 30 minuten in een oven van 180°