Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Caroline uit Oostkamp haar favoriete gerecht voor: mediterraanse schotel à la Carolina. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten (voor 6 personen)

1 kg middelgrote kookvaste aardappelen, 2 courgettes, 6 tomaten, 3 lookteentjes, 1 kg lams- of varkensgehakt, 2 el olijfolie, sap van 1 citroen, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 1 tl geraspte gember, 1 tl komijn, 1 tl curry, 1 mespunt paprikapoeder, 1 mespunt oregano,  peper en zout, garnering: kerstomaatjes en peterselie

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en snij ze in 2 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte.
  • Snij de courgettes in schijven.
  • Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje in het vel.
  • Breng een pan water aan de kook en leg er de tomaten in.
  • Haal de tomaten er na 30 seconden uit en spoel ze onder koud water.
  • Verwijder nu het vel en halveer ze.
  • Snipper de look.
  • Meng de look met het gehakt en kruid met peper en zout.
  • Rol er middelgrote balletjes van.
  • Bak de balletjes rondom bruin in olijfolie.
  • Voeg de groenten, aardappelen, kruiden en het citroensap toe.
  • Laat alles pruttelen tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 35 minuten.
  • Serveer met kerstomaatjes en enkele blaadjes peterselie.