Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Eline (32) uit Ekeren: “Een tijdje geleden was ik drie maanden in Mexico om te kitesurfen en dat gaf me inspiratie om dit recept te maken.”

 Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram seitan (of gehakt)
  • 5 (volkoren)wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 250 g kidneybonen (1 blik)
  • 500 ml passata
  • 100 g gemalen cheddar
  • Olijfolie
  • 2 tl komijn
  • 2 tl oregano
  • vleugje chipotle (of cayenne)
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

Toppings naar keuze: avocado, zure room, koriander, peterselie

Hoe maak je het?

  • Snipper de look, snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes
  • Bak de seitan gaar in olijfolie
  • Laat ook de ui en knoflook enkele minuten mee bakken
  • Voeg de passata, kidneybonen en mais toe
  • Kruid met oregano, komijn, chipotle, peper en zout
  • Laat de saus op een laag vuurtje sudderen
  • Verwarm ondertussen je oven op 180°
  • Schep een flinke lepel saus in een grote ovenschotel
  • Leg daarop een eerste laag wraps
  • Vervolgens saus en wraps, afwisselend.
  • Eindig met een laagje saus
  • Strooi de gemalen cheddar over de schotel
  • Bak de mexicaanse lasagne 15 minuten in je voorverwarmde oven
  • Serveer met toppings naar keuze

Smakelijk!