Elke week verklapt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Deze week is het de beurt aan de 21-jarige studente Hannah-Marieke uit Erpe.

“Deze pastasalade is een zalig (na)zomergerechtje dat snel klaar is en je zowel warm als koud kunt eten.”

Dit heb je nodig: (voor 4 personen)

  •  400 g penne
  • 200 g spekjes
  • 250 g peultjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 15-tal olijven in look
  • Een halve komkommer
  • Handvol rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  • Snij de olijven in schijfjes en de komkommer in blokjes.
  • Halveer de kerstomaten, en eventueel ook de zongedroogde tomaten.
  • Kook de peultjes in gezouten water beetgaar (ongeveer 3 minuten).
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout
  • Kook hierin de penne al dente.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  • Werk af met rucola, peper en een scheutje olijfolie.