Zondagse kost: scampi met spinazie en kokosroom

949

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. Deze week is Jonas (14) uit Torhout aan de beurt. Hij serveert lekkere scampi met spinazie en kokosroom. Smakelijk!

“Via mijn gerechtje wil ik bewijzen dat mijn autisme geen beperking in de keuken hoeft te zijn!”, aldus de jonge keukenprins.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Hop naar de keuken! Aan de slag nu!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen:

  • 12 gepelde scampi
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 à 6 zongedroogde tomaten, gehalveerd
  • 100 gr verse spinazie
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngehakt

Tip: Lekker met pasta of rijst

Hoe maak je het?

  • Bak de scampi kort aan in olijfolie
  • Schep de scampi uit de pan en zet opzij
  • Stoof nu in dezelfde pan de ui en knoflook kort aan
  • Blus met witte wijn
  • Doe de kokosmelk erbij en laat enkele minuten zachtjes inkoken
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Meng de rauwe spinazie en de scampi onder de saus
  • Warm het geheel al roerend op
  • Werk af met verse peterselie

Smakelijk!