Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week serveren Wesly Smeyers (30) en Lori Theys (31)  uit Retie wok met kip, lente-uitjes en geroosterde cashewnoten. “Snel klaar én lekker, zo kunnen we extra veel tijd doorbrengen met onze twee geweldige dochters en ’s avonds toch een gezonde maaltijd op tafel toveren.”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 125 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 8 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 kipfilets
  • 2 el plantaardige olie
  • 100 g cashewnoten
  • 150 g peultjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 ml kippenbouillon
  • 10-tal blaadjes basilicum
  • 1 el kippenkruiden
  • Peper en zout
  • Chilipeper (naar smaak)

Zo maak je het

  • Kook de rijst gaar in gezouten water, giet af en zet opzij
  • Snij de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  • Snipper gember en knoflook fijn
  • Snij de kip in blokjes en kruid met kippenkruiden
  • Verhit de olie in de wok en bak de kip aan
  • Voeg de cashewnoten, paprika, peultjes, look en gember toe
  • Roerbak ongeveer 3 minuten
  • Schenk er de sojasaus, balsamicoazijn en kippenbouillon bij
  • Voeg de rijst toe en schep om
  • Proef en kruid bij met peper, zout en chilipeper naar smaak
  • Werk af met verse basilicum en lente-ui