Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Linus (9) uit Betekom zijn favoriete gerecht voor: speculaaskoekjes. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten (voor 20 koekjes)

125 g zelfrijzende bloem, 60 g bastaardsuiker (donkerbruine cassonade), 1 mespuntje zout, 1 el speculaaskruiden, 80 g koude boter

Zo maak je het

  • Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de bastaardsuiker, speculaaskruiden en het zout in een kom.
  • Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Kneed tot een samenhangende deegbal.
  • Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Rol het deeg op een bebloemd werkvlak.
  • Snij koekjes uit met je favoriete koekjesvormen.
  • Schik de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Smullen maar!