(beeld V IER)

Uitgesteld kijken zit in de lift. Onze Zondagskijker tipt in deze rubriek een programma om alsnog (of zeker niet) te bekijken.

Sebastiaan Bedaux

Sinds afgelopen dinsdag mag Evy Gruyaert weer wekelijks los uit haar gouden VIER-kooitje en we weten wat dat betekent: er wordt met geld gesmeten. Na De val van 1 miljoen, Hoeveel ben je waard? en Stukken van mensen gaat het deze keer om een Vlaamse versie van Dragons’ Den, dat in het Verenigd Koninkrijk al meer dan tien jaar populair is, maar eigenlijk uit Japan komt. In dit format gaan beginnende ondernemers op zoek naar geld. Ze hopen dat te krijgen van één van de vijf ‘leeuwen’, succesvolle zakenlui met een neus voor business. Als voetballiefhebber kwam enkel Bart Verhaeghe – de eigenaar van Club Brugge – me bekend voor, maar de andere leeuwen leken me even gevaarlijk. Het programma speelt zich af in een industrieel pand, waar de vijf leeuwen op een rijtje zitten om naar een pitch te luisteren en happen naar alles wat interessant klinkt. En dat blijkt niet erg veel te zijn.

Verse, zelfgemaakte granola? Zakt iemands broek daar anno 2018 nog van af? Het antwoord is volmondig ja.

Turnpantoffels

Twee sympathieke sportleerkrachten die de wereld van de turnpantoffels op zijn kop willen zetten, slagen er niet in om de hongerige leeuwen te voeden. De troep goochelt met cijfertjes en percentages, waarna de twee prooien gedesillusioneerd afdruipen. Op naar de volgende: Gert en Jan en hun schommelapparaat voor babystoeltjes. 95.000 euro in ruil voor 33 procent van de aandelen? No deal! Gelukkig verscheen toen Natalie ten tonele, met haar zelfgemaakte granola. Verse, zelfgemaakte granola? Zakt iemands broek daar anno 2018 nog van af? Het antwoord is volmondig ja. De leeuwen brulden naar elkaar, toonden hun klauwen en probeerden mevrouw I Just Love Breakfast vakkundig te verscheuren. Natalie vroeg 60.000 euro, maar liep weg met 100.000. In een hoekje hoorde je Evy watertanden.

Affiniteit

Leeuwenkuil deed me uiteindelijk wel erg denken aan Stukken van mensen: vijf experts en iemand die hen iets probeert aan te smeren. Jammer genoeg lukte dat afgelopen week nauwelijks. Geen affiniteit met de business, zo hoorde ik meermaals bij de leeuwen, en ik vermoed dat dit excuus vaker de revue zal passeren. Voorlopig voel ik niet overdreven veel affiniteit met Leeuwenkuil.

**

Leeuwenkuil, dinsdag om 21u35 op VIER.