11 Duivelse snacks

1132

De Rode Duivels houden dezer dagen weer menig supporter in de ban én voor het tv-scherm. Met een pintje in de hand (mannen weten waarom) en een lekkere knabbel in groep supporteren, kan het nog plezanter? Waarom niet eens creatief zijn en snacks in de Belgische driekleur op het salontafeltje toveren. Hieronder alvast enkele suggesties.

1. Tomaatjes

Heerlijke kerstomaatjes vind je in geel, rood en donkerrood, op het zwarte af… Serveer ze op een brochetje of gewoon door elkaar in een kommetje.

2. Fruit

Fruit salad in a bowl with fruits like strawberries, kiwi, apricots and blueberries from above

Met fruit kan je verschillende combinaties maken op een brochette of in een fruitsalade. Gele vruchten als banaan, mango, ananas, gele framboos, meloen, perzik, appel,… kan je combineren met rode vruchten als bes, aardbei, framboos, pruim, granaatappel, kers, watermeloen… Zwart is misschien iets moeilijker; maar wat dacht je van braambessen en ‘blauwe’ druiven?

 

3. Pizza

Cooked pizza with a glass of beerToegegeven, het klinkt wat minder gezond dan nummer 2, maar met onder meer volgende ingrediënten kan je een heerlijke driekleur-pizza serveren: paprika (rood of geel), tomaat, kaas, zwarte olijven, aubergines, ananas, salami, rode ui,…

4. Frietjes

Ketchup with french fries dippedDé Belgische klassieker bij uitstek: goudgele frietjes. Met een klets ketchup erbij heb je alvast twee van de drie kleuren. Het zwarte element is misschien iets lastiger, tenzij je die curryworst wat te lang in de frituurolie laat liggen… Een wat donker uitgevallen stoofvleessaus kan misschien ook helpen. Tenzij je zwarte pens of kaviaar bij je frietjes lust? In hoogste nood zet je er een glas cola bij.

5. Zwarte pens

Breakfast of traditional black pudding, fried eggs and tomatoes.Van zwarte pens gesproken. Met wat mosterd of pickles voor het geel en tomaat voor het rood kan het een lekker koud hapje zijn. Wil je de pens liever warm eten, kunnen appelmoes, rode kool, tomaat en een ei (omelet of alleen de dooier van een spiegelei) soelaas brengen.

 

6. IJs

chocolate ice creamWie kent ze nog: de tricolere ijsjes met vanille, chocolade en aardbei? Vervang vanille door bananen-, citroen- of mango-ijs en je hebt de Belgische vlag.

 

7. Sorbet

Berry sorbetVind je aardbei toch nog wat te roze,kan je naar sorbet overschakelen: kers of framboos geven een rodere kleur.

 

 8. Combinaties met kaas

Cubes of yellow cheese stacked randomly on wood chopping board.Gele blokjes kaas kan je met allerlei sausjes, groenten en fruit combineren: ketchup, radijs, tomaat, kers, aardbei voor het rood, olijf, kaviaar, gedroogde pruim voor het zwart, bijvoorbeeld.

 

 9. Pasta

zwarte pastaPasta heb je niet alleen in alle kleuren, met de juiste kleur van saus of to(e)maatjes erbij, kan je ook aardig combineren. Een koud pastahapje of lauwwarm, het kan lekker smaken.

10. Koude groentjes

Grilled Corn on the Cob with Salt and ButterKoude groentesnacks kunnen naar hartenlust worden gecombineerd: radijs, paprika, maïs (laat er een paar roosteren voor de zwarte kleur), tomaat,…

 

11. Snoep

snoepEindigen doen we met het ongezondste: snoep. Die heb je uiteraard in alle kleuren, maar als je bijvoorbeeld zwarte drop, samen met gele citroenbolletjes en rode ‘poepegatjes’ in een schaaltje ligt, komt de drang om de Brabançonne mee te kelen allicht snel op. Idem dito als je de juiste M&M’s eruitvist, gecombineerd met gewone zwarte chocolade.

Nog ideetjes voor een tricolere snack? Deel ze met ons!