Vertoef jij deze zomer aan onze Belgische kust? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een event dat je gegarandeerd aan het lachen brengt: Yale 3D World Magic & Fun in Kursaal Oostende.

Nog tot 3 september is deze adembenemende 3D belevenis dé place to be voor een leuke (gezins)uitstap. Naast de 3D-panelen waarin bezoekers kunnen poseren en foto’s nemen van elkaar, trekt de organisatie meer dan ooit de kaart van de nieuwste technologie om de bezoekers te verrassen. De expo is uitgegroeid tot een happening waar plezier voor het hele gezin centraal staat. Het evenement is tweeledig met nieuwe 3D-technologieën en 3D-decors. De expo is onderverdeeld in verschillende themazones in de Ridderzaal en de Delvauxzaal van het Kursaal.

3D-technologie is een ruim begrip en is nog steeds in volle ontwikkeling. Dit jaar gaat de nieuwe AR (AugmentedReality) over een zoo. Ook VR (Virtual Reality) komt aan bod, net als het fenomeen ‘mapping’: hier zitten de bezoekers aan een tafel op restaurant en genieten ze van een virtuele maaltijd met animatie op en rond hun bord. Voor de eerste keer wordt ook een 3D-kortfilm gebracht, net als een fotobooth met green key. De bezoekers kunnen plaatsnemen in een gocart en worden gelinkt aan een grappige achtergrondfoto die als souvenir kan worden meegenomen.

3d-world-herman-in-vliegtuigDe geschilderde decors vormen het klassieke deel van de expo en zijn onderverdeeld in themazones. De bezoekers zullen onder andere kunnen poseren op wenskaarten met bekende figuren als de Hulk, Harry Potter, Johnny Depp, The Minions en Super Mario. In de themazone rond België komen nationale thema’s en producten aan bod zoals surfen op een Brusselse wafel, een leeggelopen bol van het Atomium oppompen, fuiven met Dimitri Vegas & Like Mike of zeilen op een blok chocolade.

Nog tot 3 september. Alle dagen open van 11 tot 18u in Kursaal Oostende. Tickets 12,50 euro voor een volwassene. Gezinnen (vanaf 3 pers.): 2 euro korting p.p. Info: www.3DWorldBelgium.be

Wil je een van de tien familietickets winnen? Vul dan hieronder jouw gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag: Welke BV opende de tentoonstelling? Deelnemen kan tot en met woensdag 5 juli.