Met de BattleKart rij je rond in je eigen videogame.
Met de BattleKart rij je rond in je eigen videogame.

Er schuilt een Bear Grylls in elk van ons. Deze Britse avonturier schuwt geen enkel gevaar. Ook in eigen land kunnen we de wereld van de adrenalinekicks induiken. We stijgen tot grote hoogtes, geven volle gas of laten ons droppen midden in de natuur.

1. Voor snelheidsduivels

Met de Battle Kart in Kortrijk Xpo rij je (vanaf 10 oktober) live in een video-game. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo heb je de BattleRace waarbij je onderweg verschillende zaken moet oppikken om zelf te versnellen of tegenstanders te vertragen. Of de BattleFoot waarmee je met je kart een virtuele bal in het doel moet schieten.

www.battlekart.be

2. Voor ontsnappingskunstenaars

In één uur een kamer proberen te verlaten na het beantwoorden van tientallen raadsels. Escape rooms werken op de lachstuipen en zorgen voor een portie gezonde stress. ‘De Laatste Ronde’ aan het Donkmeer in Oudenaarde vonden wij een fantastische ervaring. Elke stad heeft ondertussen een escape room.

www.escapegamesbelgium.be

3. Voor avonturiers

In Vlaanderen worden droppings meestal door verenigingen georganiseerd. In de Ardennen zitten daar heuse bedrijven achter. Je wordt geblinddoekt weggebracht met de wagen en op een bepaalde plek achtergelaten. Je krijgt een kaart en voor de rest T.U.P. ( Trekt Uw Plan ). Zo kan je prachtige tochten maken, al dan niet in de duisternis.

www.survivallife.be

4. Voor vrije vogels

Het gevoel dat je zweeft, zo vrij als een vogel. In de Airspace Indoor Skydiving in Charleroi doen ze het aan de lopende band. Met een helm en een speciaal pak aan ga je in een verticale windtunnel waarna je even blijft zweven. Een topervaring!

www.airspaceindoorskydive.be

5. Voor waaghalzen

Bij deze laatste houden we het niet droog. Een benjisprong van de 52 meter hoge K2 toren in Luik. Je wordt in een harnas gehesen dat aan een elastiek vasthangt. Je springt van de toren en de rest laat zich zelf wel raden, zeker?

www.k2tower.be