Win een duoticket voor de theaterkomedie A Bomma!

2829

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn :

ASSELBERGHS    JAN    DUFFEL
Bloem    Annelies    Leuven
Braekevelt    Betsy    Tielt
Broeren    Dana    Kapellen
coene    conny    vilvoorde
De Buyser    Linda    Wilrijk
De Laet    Hedwig    Gent
Deyaert    Paul    Belsele
Duijsters    Wilma    Hamont
Fagardo    Kris    Lier
Jochems    Toon    Wortel
Van den reeck    Tina    Wommelgem
Vandierendonck    Linda    Sint kruis
Vervoort    Daisy    Mechelen
Zelderloo    Els    Wambeek

Aanstaande vrijdag gaat in het Antwerpse Theater Elckerlyc de gloednieuwe komedie A Bomma! in première. Met onder andere Carry Goossens, Johny Voners, Leen Dendievel en Kadèr Gurbuz is de cast alvast om van te smullen. Net als het stuk zelf trouwens, dat volledig rond de frituur draait.

Kadèr Gurbuz speelt aan de zijde van Carry Goossens in A Bomma!. (foto isopix)
Kadèr Gurbuz speelt aan de zijde van Carry Goossens in A Bomma!. (foto isopix)

Met A Bomma! heeft De Komedie Compagnie, aan de vooravond van haar negende theaterseizoen, haar twintigste theaterstuk beet. A Bomma! is een losbandige, nieuwe komedie over een duivelse honderdjarige oma die letterlijk alleen nog maar leeft om te eten. Ze heeft de frituur van haar familie al failliet gegeten, maar dat belet haar niet om haar zoektocht naar eten verder te zetten.

Inhoud

Het jaar is 1976 en de vader des huizes wil de trots van de familie herstellen. De frituur gaat terug open in afwachting van een bezoek van Koning Boudewijn voor zijn 25-jarig jubileum als koning der Belgen. “Het stuk is eigenlijk een adaptatie van ‘Yer Granny’, een toneelstuk van de Schot Douglas Maxwell, een paar jaar geleden gespeeld door het National Theatre of Scotland”, vertelt regisseur (en zelf van Schotse afkomst) Robert Sian. “Het is een volkskomedie met een flinke hoek af, over een frituur en een knotsgekke familie.”

De bitch

Knotsgek lijkt inderdaad de correcte omschrijving, want de bomma wordt gespeeld door niemand minder dan Carry Goossens, die voor het eerst in zijn carrière omgetoverd wordt tot vrouw. Thuis-actrice Kadèr Gurbuz kruipt in de huid van Maria, de wanhopige moeder. “Voor mij is dat een zeer atypische rol, omdat ik meestal gecast word als de bitch of het kreng. Maar eigenlijk ben ik van nature enorm lief (lacht) en dus ben ik zeer blij met deze rol. Ik droom er trouwens ook al lang van om eens met Carry op het podium te staan. Hij is met andere woorden – en in dit stuk – de vrouw van mijn leven.”

Carry Goossens wordt voor het eerst in z'n leven omgebouwd tot vrouw.
Carry Goossens wordt voor het eerst in z’n leven omgebouwd tot vrouw.

Voor Kadèr is het nog maar haar tweede komedie-ervaring bij De Komedie Compagnie. “Mijn eerste was Taxi Taxi en daar heb ik enorm van genoten. Ik wist daarvoor trouwens niet of ik dat wel kon. Een onwaarschijnlijke ervaring werd het. Theater Elckerlyc is bovendien een fantastische zaal. Ik ken geen enkele acteur die daar ooit gespeeld heeft, die er niet wil terugkeren. Het enige lastige nu voor mij was de combinatie van repetities voor dit stuk met draaidagen voor Thuis, het nieuwe seizoen van Salamander en de nieuwe fictiereeks Gent-West. Maar ondertussen zitten de draaidagen voor die laatste twee er net op.” (Sebastiaan Bedaux)

A Bomma, van 18 november tot en met 10 december in Theater Elckerlyc. Info en tickets: 070 691 002, www.dekomediecompagnie.be

Win tickets voor de voorstelling

Wij geven voor iedere zondagvoorstelling (20 en 27 november + 4 december) 5 duotickets weg. De voorstelling begint telkens om 15u15 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Er is ook een meet & greet voorzien met de acteurs na de voorstelling. Vul onderstaand formulier in en geef een antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 16  november.

WEDSTRIJDVRAAG: Is het stuk A Bomma! een komedie of een drama?