Wat wil jij vragen aan Alexander De Croo? Stuur ons jouw boeiende vraag en schuif mee aan tafel met de premier

Bij het lezen van ons wekelijkse politieke interview overvalt jou wellicht al eens de gedachte ‘waarom vraag je dit niet’. Welaan dan, hier is jouw kans. Stuur ons jouw vraag aan Alexander De Croo en schuif mee aan tafel bij een uitzonderlijke ontmoeting tussen de premier en vijf lezers van De Zondag.

In de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar gaan we met De Zondag altijd op zoek naar bijzondere ontmoetingen met hoofdrolspelers van het lopende jaar. Daarin kijken we terug op het voorbije jaar en blikken we vooruit op wat komt. Deze keer legden we de lat nog wat hoger en vroegen we niemand minder dan premier Alexander De Croo om in debat te gaan met onze lezers. Een ambitieus project, zeer zeker, Het gebeurt niet vaak en in de drukte van de strijd tegen corona is dat niet evident, maar voor de lezers van De Zondag maakt premier De Croo graag de nodige tijd vrij.

In de tweede helft van december (de precieze datum volgt nog) schuiven vijf van onze lezers met hem aan tafel voor een open debat over zijn beleid. Sinds de start op 1 oktober 2020 zijn de uitdagingen amper te tellen: de coronapandemie, de energiecrisis, het gekibbel tussen partijvoorzitters, de rol van een premier, de begroting… het zijn slechts enkele van de vele thema’s die aan bod kunnen komen. Het principe is eenvoudig: jij vraagt, wij draaien.

Een unieke kans dus voor vijf lezers van De Zondag .

Wat moet je daarvoor doen?

Mail ons jouw vraag aan de premier naar vraaghetaandezondag@roularta.be . Je krijgt hiervoor de tijd tot en met zondag 5 december. Uit alle vragenstellers selecteren we vijf gelukkigen, die hun vraag persoonlijk aan de eerste minister kunnen stellen. Vergeet ook niet uw naam, woonplaats, leeftijd, beroep en telefoonnummer, waarop we u vlot kunnen bereiken,te vermelden.

Laat die vragen maar komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier