Afgelopen weekend was er weer heel wat te beleven op onze voetbalvelden. Onder meer Club Brugge won voor de tweede keer op een week tijd van landskampioen AA Gent en STVV verraste op Sclessin het Standard van zijn ex-coach Yannick Ferrera. Onze huisanalist Aimé Anthuenis licht de markantste feiten toe.

Club Brugge – AA Gent: 1-0

“Simons en Engels outstanding tegen AA Gent”

“Net als woensdag was de overwinning van Club Brugge tegen AA Gent meer dan verdiend. Met fysisch en viriel spel heeft blauw-zwart Gent op de knieën gekregen. Vanhaezebrouck had daar in aanloop naar de wedstrijd kritiek op, maar iedereen speelt volgens zijn eigen sterkte. Vooral Timmy Simons en Bjorn Engels vond ik sterk spelen. Simons bewijst dat leeftijd niet belangrijk is. Hij coacht zijn maats, is niet te beroerd om hun posities indien nodig over te nemen, recupereert veel ballen en gaat op de goede momenten vooruit verdedigen. Als verlengstuk van Preud’homme vond ik hem gisteren de beste man van het veld. Engels kon ook op een sterke match terugblikken. Ik vraag me af waarom ploegen miljoenen uitgeven aan buitenlandse verdedigers als je hier zo’n speler hebt rondlopen. Clubleiders moeten het aandurven kansen te geven aan jong talent.”

Standard – STVV: 1-2

“Ook toppers als Valdés kunnen in de fout gaan”

“Het verlies van Standard tegen STVV heeft me verrast. De Truienaars kwamen onverwacht sterk uit de hoek, maar ik denk de Rouches na de kwalificatie voor de finale van de Beker van België de tegenstander wat hadden onderschat. Valdés ging bij de 1-1 niet helemaal vrijuit, maar toppers kunnen nu eenmaal ook in de fout gaan.”

Waaasland-Beveren – OHL: 2-2

Het doelpunt van de week!

“De treffer van Siebe Schrijvers tegen Oud-Heverlee Leuven is het doelpunt dat me van het afgelopen weekend zal bijblijven. Tegen Club Brugge twee weken geleden was het na eenzelfde actie al bijna raak, maar toen stond Engels nog op de doellijn om redding te brengen. Proficiat voor het idee en de uitvoering, want het ingestudeerd nummertje was echt geen toeval. Al zal het de volgende keer misschien niet meer lukken, want de tegenstander zal daar in de toekomst dubbel waakzaam voor zijn. Maar het levert Waasland-Beveren toch maar mooi een punt op.”

Tweede klasse

Antwerp voor de tweede keer dit seizoen onderuit

“Antwerp zal waarschijnlijk wel kampioen spelen maar tegen Tubeke, dat de Great Old een tweede nederlaag van het seizoen aansmeerde, hebben ze toch een mooie kans laten liggen om praktisch zo goed als zeker te zijn van de titel. De voorsprong van vijf punten blijft echter geruststellend. Bovendien laten de concurrenten ook nog vaak punten vallen.”