De temperaturen dalen, de blaadjes vallen en de dagen worden elke dag korter: de herfst is officieel in het land! Wij hebben vijf apps geselecteerd die de herfst ongetwijfeld nóg leuker maken! Van blaadjes spotten tot pompoenen kerven.

1. Bongobos

De herfst is ook voor de allerkleinsten een leuke periode. De app Bongobos is op maat gemaakt voor kleuters van 2 tot 5 jaar. GriN realiseerde het educatieve vierluik met inhoudelijke ondersteuning van Uitgeverij Van In. Bongobos is een mooie mix van verhaal en spel, leuke diertjes en de seizoenen. Eindeloze tabletpret!

Beschikbaar via de App Store (2,99 euro) en Google Play (1,99 euro).

2. Wandelknooppuntapp

De herfst is het ideale seizoen om enkele stevige wandelingen te maken. Door het bos, langs pittoreske wegen: het kleurrijke landschap weet je ongetwijfeld te charmeren. De Wandelknooppunt-app gidst je langs Vlaanderens mooiste plekjes. Je kan routes importeren vanuit de online routeplanner, met de gps-functie kan je alle routes volgen én je kan ook zelf routes uitstippelen. De app is gratis, maar je kan vrijblijvend een abonnement nemen voor 3,99 euro per jaar. Dan geniet je van extra functies zoals offline gebruik en stemnavigatie.

Gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.

3. Leafsnap

Een boswandeling in de herfst is wonderbaarlijk mooi. Benieuwd welke bijzondere bladeren je allemaal op de grond kan vinden? Maak er een foto van met de app Leafsnap en je weet direct van welke boom het afkomstig is. Zo leer je tijdens het wandelen allerlei leuke weetjes!

Gratis beschikbaar in de App Store.

 

 

4. Buienradar

Hoewel we in ons land elke dag van het jaar een fikse bui mogen verwachten, is de herfst toch vooral een nat seizoen. Als je ‘s morgens naar het werk of school vertrekt, is het vaak nog donker. Moeilijk dus om een wispelturig buitje te voorspellen door enkel naar de lucht te kijken. Met de app Buitenradar weet je perfect wanneer een bui over je pad zal trekken. Handig!

Gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.

5. Pompoenen kerven

De herfst is traditioneel hét seizoen voor pompoenen en Halloween. Met de Pumpkin Masters Official Carving App kan je jouw creativiteit loslaten op pompoenen. Zo pak jij straks met Halloween ongetwijfeld uit met dé meest indrukwekkende pompoen!

Gratis beschikbaar via de App Store.