Baba Yega: The Movie, de langspeelfilm van de dansformatie die in 2016 Belgium’s Got Talent won, speelt vanaf woensdag in de Vlaamse zalen. Baba Yega laat zich daarin omringen door topacteurs als Barbara Sarafian en Rik Verheye.

In Baba Yega: the Movie komen vijf ruimtewezens (Baba Yega dus) met hun ruimteschip in de problemen, en één van hen stort neer op aarde. Tijdens de zoektocht naar hun vriend raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen (vertolkt door Barbara Sarafian). Een andere leuke rol is weggelegd voor Rik Verheye, die samen met Tom Audenaert een komisch politieduo speelt.

Wat is Baba Yega: the Movie eigenlijk? Een dansfilm? Een jeugdfilm?

Noem het een familiefilm. Of een jeugdfilm waar ouders ook perfect naar kunnen kijken. Het is namelijk een tikkeltje volwassener dan een kinderfilm. Uiteraard zitten er ook danspassages in, maar niet zoals in een musical: een dansje doen en daarna weer verder met een voorspelbaar verhaal. Nee, dit is anders. Het gaat echt vooruit, en ook cinematografisch ziet het er zeer goed uit. Zo’n sequentie met een ruimteschip kan er bijvoorbeeld al snel heel lullig uitzien, zoals in veel kinderprogramma’s, maar in deze film is dat allemaal uitstekend gedaan.

En jij speelt een politieagent met een spraakgebrek.

Klopt. Samen met Tom Audenaert vorm ik een olijk politieduo, een beetje zoals Jansen en Janssen, met ook wel wat trekjes van de Boxy-broers. We spelen twee derderangsflikken die kicken op het uitschrijven van GAS-boetes. Ze komen de Baba’s op het spoor tijdens een snelheidscontrole in een godvergeten straat in het Heuvelland. Het verhaal is geschreven door de broers Andrew en Michael Van Ostade, die allebei grote fans zijn van de jeugdsciencefiction van vroeger, zoals Gremlins en Ghostbusters. De nostalgie naar dat soort films vind je terug in Baba Yega: the Movie.

Plezant om te maken?

In vergelijking met een volwassen film heb je hier wat meer vrijheid. Je krijgt een partituur voor je neus en daar kun je als acteur wat omheen ‘jazzen’. Ik mocht zelf invulling geven aan mijn rol en dat is heel fijn.

Waar ben je momenteel nog mee bezig?

Sinds de eerste reeks van Callboys werk ik bij Woestijnvis, waar ik van alles aan het verzinnen en ontwikkelen ben. Helaas kan ik daarover nog niet veel vertellen. Wat ik wel kan vertellen, is dat we in juni Callboys 2 gaan draaien. Door al dat brainstormen, verzinnen en schrijven, krijg ik ook weer heel veel zin om te acteren.

Baba Yega: the Movie, vanaf woensdag 28 maart in de bioscoop.

De trailer van de film kan je hier alvast bekijken:

 

Wil je kans maken op een van de tien duotickets voor deze film? Vul dan hieronder jouw gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag: In welk jaar won Baba Yega Belgium’s Got Talent? Deelnemen kan tot en met woensdag 28 maart. Veel succes.