De meeste mensen wachten tot het derde afspraakje, maar wereldwijd kost het maar twee weken (twaalf dagen om precies te zijn) voor het merendeel van de Netflix-abonnees het doet. En nee, we bedoelen niet Netflix & Chill. We hebben het hier over je eerste keer bingewatchen.

Vraag het aan de 90% van de abonnees die al eens durven bingewatchen, en ze kunnen je niet alleen zeggen met wie het was (waarschijnlijk Walter White), waar ze waren (in een bus, net zoals Jonathan Groff van MINDHUNTER) maar ook hoe lang het duurde (een indrukwekkende drie dagen, in de meeste gevallen).

Shows waar we voor het eerst verliefd op werden, gaan vooral over bad boys (én girls!). Terwijl de wereld massaal overstag ging voor Breaking Bad als eerste binge, verkozen wij Belgen de avonturen van onze favoriete inmates in Orange is the New Black. We gingen ook helemaal op in de strijd van de Colombiaanse drugskartels (Narcos). Walter White’s kookkunsten vervolledigen de Belgische top drie.

Verdere first binges zijn shows die ons op het puntje van onze stoel krijgenThe Walking Dead, Stranger Things, Prison Break en House of Cards – of guilty pleasures Pretty Little Liars en Gossip Girl. Ook het baanbrekende 13 Reasons Why krijgt een plaatsje in de top 10.

En dat die eerste binge onvergetelijk is, blijkt ook uit het volgende: maar liefst 35% van de Netflix-abonnees herbekijkt (een deel van) die geliefde eerste binge.

Top 10 ‘Eerste Binges’ op Netflix in België

 1. Orange Is the New Black
 2. Narcos
 3. Breaking Bad
 4. The Walking Dead
 5. Stranger Things
 6. Prison Break
 7. House of Cards
 8. Pretty Little Liars
 9. 13 Reasons Why
 10. Gossip Girl

Top 10 ‘Eerste Binges’ op Netflix wereldwijd

 1. Breaking Bad
 2. Orange is the New Black
 3. The Walking Dead
 4. Stranger Things
 5. Narcos
 6. House of Cards
 7. Prison Break
 8. 13 Reasons Why
 9. Grey’s Anatomy
 10. American Horror Story