Uitgesteld kijken zit in de lift. Onze Zondagskijker tipt in deze rubriek een programma om alsnog (of zeker niet) te bekijken.

Sebastiaan Bedaux

Na twee afleveringen vol zenuwachtige ontmoetingen, onzekere jawoorden, ongemakkelijke fotosessies en opgeluchte praatjes (behalve bij Lieve en Aljosja dan) had ik het wel gehad met de intro van Blind getrouwd III. Maar met een koppel meer dan vorig jaar lag het voor VTM voor de hand om de trouwpartijen over drie afleveringen uit te smeren. Afgelopen maandag was het de beurt aan Esther en Tim en Frie en Toon, die het – enigszins tot mijn verbazing, de voorstukjes hadden me op het verkeerde been gezet – roerend eens waren met de experten: dit komt wel goed.

Meneer doktoor

Het lijkt wel alsof alle kandidaten zich dit seizoen makkelijker neerleggen bij de match, alsof ze een heilig geloof hebben in de wetenschap achter de liefde en blind vertrouwen in het feit dat de vonk wel zal overslaan. Behalve Lieve dan, die nog tegenstribbelt en het oordeel van de experten wantrouwt. Maar ook zij zal straks overstag gaan en slaafs de wil van de Deense cupido Dr. Gert Martin Hald volgen, vermoed ik. Meneer doktoor weet het namelijk altijd beter. Maar dit geheel terzijde.

Na een halve aflevering kon het echte experiment dan eindelijk van start gaan, te beginnen met een overnachting in hetzelfde bed en een welverdiende huwelijksreis. Om de huwelijksnacht wat spannender te maken, had VTM voor sommige koppels hotelkamers met glazen wanden geboekt. Dat deed me meteen terugdenken aan mijn eigen trauma in New York een aantal jaar geleden, toen ik mijn prille relatie op de proef stelde door (onwetend uiteraard) een hotelkamer met glazen wc- en badkamerwand te reserveren en daarna een voedselvergiftiging op te lopen. Ook dit geheel terzijde, overigens. New York, daar konden de koppels in Blind Getrouwd alleen maar van dromen. Vier van de vijf stelletjes kwamen terecht op een Canarisch eiland, het laatste koppel in Marbella. Spaanse solden bij Neckermann wellicht. Al dat tl-licht leek me de romantiek alleszins niet ten goede te komen. Zelfs de eerst zo overtuigde Damiano leek plots onzeker, en dat voelde zijn kersverse vrouw uitstekend aan: vijf keer vroeg ze om bevestiging van zijn tevredenheid over haar. Je zag de mogelijkheid tot echtscheiding al door zijn gedachten flitsen.

***

Blind Getrouwd – maandag om 21u40 op VTM