BNP Paribas Fortis geeft ondernemers een boost met digitale coaches

Advertorial

156

Belgische ondernemers willen graag digitale activiteiten ontwikkelen, maar missen vaak de tijd of expertise om eraan te beginnen. BNP Paribas Fortis stelde daarom dit jaar de Boost Uw Business-wedstrijd helemaal in het teken van digitaal ondernemen. Meer dan 4.700 ondernemers stelden zich kandidaat om een jaar gratis digitale coaching te winnen.

Het bleek begin dit jaar nog uit een enquête in opdracht van BNP Paribas Fortis: zowat een derde van de Belgische bedrijven heeft nog geen website. En slechts 1 op de 10 ondernemingen heeft een kanaal dat toelaat om online te verkopen. Er is in België dus nog werk aan de winkel om voluit de kansen van online zakendoen te grijpen. Dankzij de Boost Uw Businesswedstrijd worden 11 Belgische ondernemers – uit elke provincie en uit Brussel – nu een jaar lang door digitale coaches begeleid. “Zowel bij kmo’s als starters groeit het besef dat er geen andere keuze is dan digitaal te gaan”, stelt coach Sandrine Tezzo. “Wij zullen hen begeleiden om realistische doelstellingen te formuleren. Want vaak willen ondernemers meteen alles doen en overal aanwezig zijn. Terwijl de eerste vraag moet zijn: hoe zal meer online aanwezigheid bijdragen tot mijn businessplan?”

Een verschil maken

Daarom start het coachingtraject ook meestal met een analyse die focust op de noden van de klant. Wesley Kerrebrouck: “Vaak zien mensen niet hoe ze precies voor meer leads kunnen zorgen via hun website. Maar als je je in de plaats van de klant stelt en kijkt waar die naar op zoek gaat, dan komt zoiets veel makkelijker naar boven. Op basis van zo’n oefening werken we dan een plan uit en concrete voorbeelden.” De coaches besteden ook ruim aandacht aan sociale media. “Die zijn vandaag niet meer weg te denken. Je geeft je klanten best mogelijkheden om snel te delen wat ze leuk of interessant vinden op je site, want dat zorgt voor een verdere bekendmaking”, vertelt Wesley. “Ik promoot ook om
de updates of aanpassingen die je doet aan je site, meteen op sociale media te posten.”
Het coachingtraject dat de Boost Uw Business-winnaars krijgen, omvat 140 uur begeleiding. Wesley Kerrebouck en Sandrine Tezzo: “We werken intensief samen met de winnaars. Hun voordeel is dat ze een kleinere structuur hebben die toelaat om direct concreet aan de slag te gaan. Daardoor zullen we echt een verschil kunnen maken de komende twaalf maanden.”