Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Manon (23) uit Oostende een hartige broodpudding. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Elk weekend hoop ik dat we nog wat restjes brood over hebben. Zo kan ik mezelf trakteren op deze bread pie!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 gram pompoen
  • 4 sneetjes brood naar keuze (+- 150g)
  • 1 handvol verse spinazie
  • 3 eieren
  • 1 tomaat
  • 100 ml (amandel)melk
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • ½ tl paprikapoeder
  • olijfolie

Optioneel: kaas, andere overschotjes van groenten, verse kruiden

Zo maak je het

  • Verwarm je oven op 180°C
  • Snij de pompoen in blokjes van 1 cm
  • Verdeel de blokjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout
  • Rooster de pompoenblokjes 15 minuten in de oven
  • Kluts de eieren los met de melk en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder
  • Snij het brood in grove stukken en verdeel over een ovenschaal
  • Verdeel de rode ui, spinazie en pompoenblokjes onder het brood
  • Giet het eimengsel hier over
  • Snij de tomaat in dunne plakjes en verdeel deze over de broodmengeling
  • Bak de broodpudding 20-25 minuten uit de oven (tot het goudbruin is)
  • Laat enkele minuten afkoelen en serveer