De sociale media kan zowel je vriend als je vijand zijn wanneer je op zoek bent naar een job, vooral als je profiel voor iedereen zichtbaar. Met volgende 10 dingen kun je maar beter opletten wanneer je net op het punt staat die droomjob te scoren.

1. Foto’s die je van je slechtste kant laten zien

drunk1En dan bedoelen we niet de meest fotogenieke linker- of rechterkant van je gezicht, maar foto’s waarbij je bijvoorbeeld dronken op straat ligt en dat nog leuk vindt ook. Niet doen.

2. Onbeschoft taalgebruik

swear2Wanneer je op je Facebook pagina vloekt als een ketter, zal je toekomstige baas je niet zo vlug als een aangename nieuwe collega beschouwen.

3. Negatieve commentaren over je huidige/vorige baas of collega’s

kanye3Oké, dus je werkt voor een halve gare en je collega’s zijn idioten, maar dat hoef je niet noodzakelijk online duidelijk te maken.

4. Verwijzen naar (min of meer) illegale activiteiten

not-cool4Lekker high geweest afgelopen weekend? Veroordeeld voor te snel te rijden en daar nog trots op ook? Beetje gaan joyriden?… Hou het voor jezelf (en vooral: hou ermee op!).

5. Controversiële commentaren

brand5Sterke politieke overtuigingen en controversiële opinies? Het is je goed recht, maar weet dat je daarmee op de social media veel mensen kan beledigen, inclusief je toekomstige baas en collega’s.

6. Zeuren en klagen

life-sucks6Niemand wil werken met iemand die over alles en nog wat klaagt en zeurt.

7. Ongepaste commentaren en tags van andere mensen

stop7We hebben allemaal wel één vriend die graag foto’s online zet waar we vreselijk op staan, bij voorkeur nog met een beledigend (zogenaamd grappig) commentaar erbij. Ook vindt hij of zij het leuk om ongepaste links op je FB-pagina te zetten. Wissen die boel en vraag aan die ‘vriend’ om ermee op te houden.

8. Vlug iets online zetten……

grammar8…en daardoor een update de wereld insturen die vol spellingfouten staat. Altijd goed nalezen wat je online zet!

9. Opscheppen over de verkeerde dingen

trouble9Dat je op maandagmorgen een gigantische kater hebt (op het werk!), dat je tijdens de werkuren lekker Candy Crush speelt, dat je een zomaar een extra lange lunchpauze genomen hebt, dat je geen zin hebt om te werken en het daarom dan ook niet doet…. slecht idee omdat allemaal de wereld in te sturen.

10. Helemaal niets posten

shocked10Je kunt helemaal verslaafd zijn aan sociale media of er een hekel aan hebben, maar feit is dat je online toch een beetje aanwezig moet zijn, anders lijkt het alsof je echt niet mee bent met de laatste technologieën, weinig sociaal bent of onder een rots leeft.

Bron: theundercoverrecruiter.com