De 14 grootste modeblunders die mannen maken

1316

Heren, we wéten ondertussen dat jullie niet van vrouwen houden in een harembroek en sneakers met ingebouwde hak afschuwelijk vinden. Maar: ook jullie rijgen de modebloopers aan elkaar. Dit zijn de 14 grootste modeblunders die we écht niet meer willen zien.

1. Je verdrinkt in je pak

De belangrijkste regel is: draag een pak dat past. Het is niet omdat je een pak draagt, dat het ook mooi is. Veel mannen maken de fout – bewust!- een pak te kiezen dat te groot is. Wanneer het jasje te breed over je schouders valt, zal echter niemand denken dat je effectief brede schouders hébt, eerder dat je een pak van iemand geleend hebt die wel breedgeschouderd is. Hetzelfde verhaal met een broek die te lang is: je ziet eruit alsof je plots gekrompen bent. Koop een pak dat past, zo simpel is het.

2. Je hebt geen oog voor kwaliteit

Ga ALTIJD voor kwaliteit, ook al betaal je daar iets meer voor: kleren gemaakt uit goedkope stoffen verliezen vlug hun pasvorm, zien er vlug versleten uit en zijn gewoon minder aangenaam om te dragen.

Man Wearing A Smartphone In A Leather Belt Cradle

3. Je vergeet de accessoires (of je draagt de verkeerde)

Slimme accessoires maken je look compleet, en dat geldt ook voor mannen. Een knappe das, een zonnebril, een sjaaltje… indien slim gekozen zijn zetten ze de puntjes op de ‘i’ van je outfit.  Weet waar je aan begint: je moet natuurlijk wél de juiste accessoires bij de juiste outfits matchen. Een cool pak waar je de verkeerde schoenen bij draagt: fout! Een sportief hemd met een das: nog fouter! Een hoesje voor je telefoon aan je broekriem: crimineel fout!

Indien je het echt niet weet: koop bij je outfit meteen passende accessoires en vraag raad aan je vrouw/vriendin/winkelpersoneel.

4. Je denkt dat het niets uitmaakt welk ondergoed je draagt

…en dus kies je in de eerste plaats voor makkelijk, ook al ziet het er niet uit.

Fout! Het is niet omdat je ondergoed verstopt zit onder je kledij, dat je er geen aandacht aan moet besteden. Draag gewoon geen versleten, slecht passend of vuil ondergoed.
Ga er trouwens altijd van uit dat iemand je ondergoed zal zien: misschien heb je wel vreselijk veel geluk en  beleef je een onverwacht amoureus avontuurtje (ook al is dat compleet onwaarschijnlijk), of misschien heb je wel heel wat minder geluk en word je met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

5. Je denkt dat een mannendecolleté sexy is.

Niet sexy. Wij herhalen: niet sexy!  We willen die borstharen (of het ontbreken ervan) echt niet zien. Behalve als je Ryan Gosling bent.

Mad disco dancer in white suit and snake leather boots

6. Je draagt nog steeds hetzelfde als 20 jaar geleden

Dat je lievelingsoutfit 20 jaar geleden misschien überhip was, daar twijfelen we niet aan. Maar geloof ons: je loopt een paar seizoenen achter. Een paar decennia zelfs. Het is niet omdat je er toen geweldig uitzag in je John Travolta-pak dat die stijl je vandaag ook nog flatteert. Veel mensen klampen zich vast aan de look waarin ze zich cool en hip voelden toen ze jong waren. Maar laten we eerlijk zijn: je bent iets ouder nu, gun je Travolta-pak de rust die het verdient.

7. Je knoopt alle knoopjes dicht.

Breaking news: het is niet omdat er knopjes aan je hemd hangen, dat je ze ook allemaal moet dicht knopen. Laat de twee bovenste knopjes van je hemd gewoon open.

8. Je laat teveel knoopjes open.

Zucht. Zie punt 5. Zelfde principe.

iStock_000013926552_Medium9. Je draagt een trainingspak. Altijd.

Alleen als je onderweg bent naar de gym (of net terugkomt) willen we jou in een trainingspak zien. Alleen dan!

10. Je hebt dunne benen. En draagt een skinny jeans.

Niet doen. Met dunne benen is niets mis, maar met een skinny zien ze er gewoon akelig dun uit.

11. Je das is te lang. Of te kort.

De juiste lengte? Het puntje van de das hoort net de bovenkant van je riem te raken.

12. Je draagt teveel sieraden

Zware armbanden, grote ringen, opzichtige halskettingen…  Willen.We.Niet. Zien. Draag liever één enkele ring, een cool armbandje of een stijlvol horloge. En vergeet nooit: less is more.

13. Je trekt je broek véél te hoog op.

Vooral mannen met een buikje hebben de neiging hun broek te hoog op te trekken, alsof het een instant vermageringskuur is. Het ziet er belachelijk uit en dat buikje is heus niet verdwenen onder die hoge broek. Doe dus niet zo raar en draag je broek gewoon op de juiste hoogte, zijnde de heuphoogte.

iStock_000016538586_Medium14. De klassieker: je draagt sokken in sandalen

Sinds we op onze geweldige zustersite steps.be schreven dat we de Teva, al dan niet gedragen met sokken, opnieuw heel erg hip vinden, wagen we ons met deze laatste modeblooper een beetje op glad ijs. Voor alle duidelijkheid: sommige sokken in sommige sandalen zijn hip, maar je moet wel weten hoe je deze look moet dragen. Bij twijfel: niet doen! En voor alle duidelijkheid: over witte sokken in sandalen willen we het al lang niet meer hebben…

Succes!