De nineties zijn terug, in elk geval in onze kledingkast. Onder het motto ‘alles keert terug’ ben je vandaag helemaal hip met een bomberjacket, salepette of een bandana!

Wie tegenwoordig een #tbt doet op Instagram met z’n foto’s uit de jaren ’90, is weer hélemaal hip! Gelukkig blijven de Buffalo’s en Kappa-truien veilig opgeborgen op zolder. Maar deze 5 klassieke ninetiesstukken passen perfect in de garderobe van elke hipster!

1. De bomberjacket

Funky fresh. ?

A photo posted by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

Vergeet die verschrikkelijke bomberjackets uit de jaren ’90 & ’00 (je weet wel, die donkergroene of zwarte met oranje voering, bah!): de bomberjacket anno 2016 kan elke fashionista bekoren! In stijlvol zijde, suède of stoer leder: voor elke type vrouw is er een perfecte bomberjacket! Onder meer gespot bij BFF’s Gigi Hadid en Kendall Jenner.

it’s a KenGi xmas ?

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Op zoek naar inspiratie? Check dan zeker deze post bij onze Steps-collega’s.

2. De chocker

Roommates. Soulmates. Double trouble ?? @carolinevreeland @sixtyhotels #sixtyLES

A photo posted by Shea Marie (@peaceloveshea) on


Het plastieken kettinkje dat we vroeger rond onze nek snoerden heeft ondertussen een hippe naam: de chocker. Het materiaal beperkt zich niet enkel tot plastiek, tegenwoordig zijn er ook satijnen, lederen en kanten versies.

chokey chokey | @fallonjewelry

A photo posted by by Danielle (@weworewhat) on

3. De crop top

#Tbt of last Sunday with the sis @valentinaferragni #TheBlondeSaladGoesToParis #TheFerragnis

A photo posted by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

De 90’s zijn onlosmakelijk verbonden met blote buiken (en dan liefst met een opvallende navelpiercing). En jep, ook de trend van de ‘cropped tops’ is hélemaal terug! Wie zich niet helemaal zeker voelt in zo’n kort topje, kan deze perfect combineren met een rok of broek met hoge taille. Natuurlijk is ook onze favoriete 90’s girl Jennifer Lopez fan!

 

4. De salopette

A photo posted by by Danielle (@weworewhat) on

Iedereen heeft ongetwijfeld nog de speelplaats onveilig gemaakt in z’n salopette. Ons favoriet kledingstuk uit onze kindertijd is hélemaal terug, met een hippe update natuurlijk! Met lange of korte broek, scheurtjes of clean, donker denim of helemaal afgewassen: het is een cult-stuk die je in je kast MOET hebben!

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

5. De bandana

90’s vibes à Malibu ?

A photo posted by Betty Autier (@bettyautier) on

Of je ‘m nu in je haar, rond je nek of rond je pols knoopt: de bandana is hét ultieme 90’s accessoire! In klassiek rood of stoer blauw of groen.

<simple // simple> @liketoknow.it www.liketk.it/2edaQ #liketkit #black #ruffle #bandana #denim

A photo posted by Blair Eadie / Atlantic Pacific (@blaireadiebee) on

10 one-hit wonders uit de nineties!

(bron omslagfoto Sincerely Jules)