Toegegeven, met de meeste smartphone kun je al behoorlijk knappe foto’s nemen. Maar zet er nog een clip-on lens op, en je kleine smartphone heeft plots de allures van een volwaardig fototoestel met als bijkomend voordeel: je kunt je foto’s supervlug delen op de social media.

 

Na the Yellow Series-lenzen – een reeks clip-on lenzen die door iedereen gebruikt kan worden – lanceert Black Eye nu een reeks professionele smartphone lenzen, bestaande uit een Full-Frame Fisheye en een Tele 3x.

1. De Full-Frame Fisheye

fullfram1

De Full-Frame Fisheye lens maakt haarscherpe beelden – van hoek tot hoek. Weg zwarte randen rondom iedere foto. De kijkhoek bedraagt 180°.

 

BlackEye_FullFrameFisheye_1 BlackEye_FullFrameFisheye_2 BlackEye_FullFrameFisheye_example

 

 

2. De Tele 3X Lens

tele
Deze Tele 3x lens beschikt over het ideale design en de perfecte beeldhelderheid.  Kom moeiteloos tot 3 keer dichter bij je onderwerp, voor scherpere en meer gedetailleerde beelden. Perfect voor portretten, landschaps- en reisfotografie. Bovendien is er geen beeldvervorming te bespeuren.

 

BlackEye_3XTele_1 BlackEye_3XTele_2 BlackEye_3XTele_example

Beide lenzen beschikken over een dubbel gecoat glas dat voor natuurlijke kleuren zorgt en ongewenste reflecties voorkomt. En het universeel clipper systeem zorgt ervoor dat je de lenzen op elke smartphone kunt bevestigen.

(richtprijs fisheye 54,95 euro – tele 99,95 euro – info hier.)

 

Het concept:

Het concept ‘Black Eye’ werd in 2013 bedacht door 3 vrienden die een grote passie voor board sporten en fotografie delen. Skateboard fotograaf Arto Ekman en professionele snowboarders Fredu Sirviö en Eero Ettala wilden foto- en videografie toegankelijk maken voor iedereen. Filmen met verschillende camera’s, het uploaden van de beelden op de laptop, bewerken en delen op de sociale media nam te veel tijd in beslag. Het ultieme doel van de drie stichters is om het proces te vergemakkelijken. Ze ontwikkelden smartphone lenzen die de concurrentie aangaan met traditionele camera’s.
Detail: het design van de clipper zelf is geïnspireerd op een skateboard!

 

 

 

Tip: volg Blackeye op facebook en instagram voor meer inspiratie.