De kogel is door de kerk. De knoop is doorgehakt. De teerling is geworpen. Het Salomonsoordeel is geveld. Kobe Ilsen volgt Carl Huybrechts op als presentator van Night of the Proms. Het is voor het eerst sinds het onstaan in 1985 dat er een andere presentator komt.

Kobe Ilsen neemt dus tussen 13 en 21 november de fakkel over van Carl Huybrechts, tot nu toe de vaste presentator van Night of the Proms. Na 30 jaar kwam er een einde aan het tijdperk van Huybrechts. De voormalige sportjournalist heeft alle voorstellingen in Antwerpen gepresenteerd, uitgezonderd één: toen nam Marc Pinte het over. Huybrechts was ook het gezicht van de Proms-concerten in Duitsland, Frankrijk en Spanje, in totaal goed voor meer dan 600 presentatiebeurten. De naam van Ilsen circuleerde al langer in de Antwerpse wandelgangen van het Sportpaleis.

31ste editie

Op de 31ste editie van Night of the Proms tekenen Natalie Imbruglia, Joe Jackson, Scala, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, John Miles en tenor Fernando Varela tekenen present in het Antwerpse Sportpaleis. Met de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche staat na 25 jaar vakmanschap van Robert Groslot voor het eerst een vrouw aan het hoofd van symfonisch orkest Il Novecento.

Het jaarlijke muziekfeest is een echt begrip geworden in België en ver daarbuiten. Wij doken in de archieven op zoek naar 5 onvergetelijke Proms-momenten.

1. Meatloaf – I would do anything for love (2001)

2. Toto – Africa/Rosanna (1994)

3. John Miles – Music (alle edities – deze is uit 2001)

4. Sarah Connolly – Rule Britannia (2009)

5. Coolio – Gangsta’s Paradise (2000)

6. UB40 – Red Red Wine (2000)

7. Bonnie Tyler & John Miles – Total Eclipse of the Heart (2001)

8. Simple Minds – Belfast Child (2011)