Zondagse kost: belegde aubergine

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. Alessia (24) uit Wilrijk serveert vandaag belegde aubergine. “Ideaal om te maken wanneer je weinig tijd hebt, of wanneer er veel volk over de vloer komt! Ik krijg telkens opnieuw heel enthousiaste reacties.”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 6 à 8 zongedroogde tomaten
  • +- 4 el hummus
  • lookpoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • optioneel: Dukkah

Dressing:

  • 3 el tahin
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl esdoornsiroop
  • 1 tl limoensap

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Halveer de aubergines in de lengte
  • Schik ze in een ovenschaal
  • Snij het vruchtvlees nu kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft
  • Besprenkel de helften met de olijfolie
  • Kruid met peper, zout en lookpoeder
  • Laat de auberginehelften nu 30 min garen in de oven, draai ze na 15 min om
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing
  • Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne plakjes
  • Beleg de aubergine met hummus, plakjes avocado en zongedroogde tomaat
  • Kruid met gerookt paprikapoeder en dukkah (optioneel)
  • Serveer met de dressing

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier