Bananenbroodmet havermout

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Het recept wordt telkens gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Deze week serveert Celeste (22) uit Lilo bananenbrood met havermout. “Dit bananenbrood is echt ‘vies lekker’!”

Dit heb je nodig

3 bananen

2 eieren

30 gr boter

150 gr havermout

2 el suiker

1 tl kaneel

snuifje zout

handvol blauwe bessen (vers of diepvries)

extra: langwerpige cakevorm (20 cm) en bakpapier

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Prak 2 bananen fijn

Voeg al roerend een voor een de eieren toe

Smelt de boter en meng onder het bananenmengsel

Voeg havermout, suiker, kaneel en een snuifje zout toe

Roer tot een homogeen beslag

Schep de blauwe bessen erdoorheen

Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm

Schik bovenop het beslag een doormidden gesneden banaan

Bak het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier