Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Het recept wordt telkens gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Deze week serveert Celeste (22) uit Lilo bananenbrood met havermout. “Dit bananenbrood is echt ‘vies lekker’!”
Dit heb je nodig
3 bananen
2 eieren
30 gr boter
150 gr havermout
2 el suiker
1 tl kaneel
snuifje zout
handvol blauwe bessen (vers of diepvries)
extra: langwerpige cakevorm (20 cm) en bakpapier
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Prak 2 bananen fijn
Voeg al roerend een voor een de eieren toe
Smelt de boter en meng onder het bananenmengsel
Voeg havermout, suiker, kaneel en een snuifje zout toe
Roer tot een homogeen beslag
Schep de blauwe bessen erdoorheen
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm
Schik bovenop het beslag een doormidden gesneden banaan
Bak het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven