Sinds enkele weken loopt alweer een derde seizoen van ‘Blind Gekocht’ op Play4. Als interieurliefhebbers kunnen jullie onze woonexpert Bart Appeltans opnieuw aan het werk zien in dit toch nog steeds te gekke tv-project. Want zomaar al je geld, inclusief het geld van je woonlening, aan twee vreemde mensen afstaan, als ik erover nadenk, blijft toch een beetje crazy …

Of toch niet echt? Het gaat eigenlijk om blind durven vertrouwen, je lot in iemand anders z’n handen leggen en geloven in de vakkennis van de personen die de klus voor jou gaan klaren. En laat nu net dat het element zijn waarom ik in dit project ben gestapt. Het feit dat iemand je tot op dat niveau durft vertrouwen te geven, pusht mij als ontwerper om tot het uiterste te gaan. En welke ontwerper droomt er nu niet van om eigenlijk een carte blanche te krijgen waarbij je letterlijk de bankkaart krijgt en helemaal je eigen ding kan doen?!

Tijdens dit derde seizoen heb ik mezelf gepusht om nog meer dan tevoren te experimenteren met diverse stijlen, kleuren en materialen. Want een persoonlijk interieur dat echt ontworpen is op maat van de persoon die er moet gaan wonen is zoveel waard. Ik ben ook van mening dat dit de voornaamste reden en meerwaarde moet zijn om een interieurarchitect onder de arm te nemen voor je woonproject.

Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn in zijn eigen huis. En of dat voor jou nu een zwart-witte doos is, een kleurrijk kunstzinnig interieur of een ‘50 shades of grey’-pallet, in iedere stijl kan je iets knap creëren! Ik juich dan ook iedere ontwerper toe die durft buiten zijn eigen comfortzone te gaan, want zo ontstaan vaak de meest inspirerende projecten!

De reveals van alle woningen zullen de komende weken het scherm passeren, met een echte apotheose op het einde van de reeks!

Ik gaf samen met Bea de afgelopen drie jaar meer dan 6,5 miljoen euro uit van andermans geld

Leuke weetjes

En aangezien ik zo vaak vragen krijg over het reilen en zeilen achter de schermen, deel ik graag nog enkele leuke weetjes over Blind Gekocht!

-Wist je dat er maar 3 weken zaten tussen de eerste telefoon met de vraag of ik wou meedoen aan ‘Blind Gekocht’ en de eerste opnamedag? Tv werkt snel!

-De meeste werken worden uitgevoerd door onze Limburgse aannemers die mij volgen doorheen Vlaanderen voor het realiseren van alle werven!

-Wist je dat Bea en ik, elkaar pas fysiek voor de eerste keer ontmoet hebben, 15 minuten voor de eerste opnames begonnen? Mevrouw Vandendael had enkele weken ervoor een ongelukkige val gehad en kon daarom niet aanwezig zijn op de kennismakingsmomenten op voorhand.

-Het gekste dat we in onze zoektocht tegenkwamen was een toilet in de inkomhal, letterlijk in de inkomhal, zonder muren errond, wel met een douchegordijn.

-Ik dit seizoen voor het eerst in mijn carrière knalrood ga gebruiken voor het creëren van een te gekke kamer.

-Ik gaf samen met Bea de afgelopen drie jaar meer dan 6,5 miljoen euro uit van andermans geld zonder dat ze ook maar een element zelf mochten kiezen!

-Alle koppels van de afgelopen twee seizoenen nog steeds in hun woning wonen, en zelf vol enthousiasme verder hebben gewerkt om van hun tuin en woning helemaal hun eigen plek te maken!

-Er inmiddels al zes ‘Blind Gekocht’ baby’s geboren zijn? Voor vele koppels was het echt de start van een nieuwe fase in hun leven! Blind vertrouwen kan een goed idee zijn!