Zondagse kost: brownie cookies

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Vandaag is het de beurt aan Maayken (24) uit Izegem.

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor ongeveer 10 grote cookies:

  • 225 gr pure chocolade
  • 60 gr boter
  • 95 gr bloem
  • 2 tl ongezoet cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr kristalsuiker
  • 90 gr lichtbruine suiker
  • 80 gr chocolate chips
  • Snufje zout
  • Grof zeezout

Zo maak je het

  • Smelt de chocolade en boter au bain marie en laat een beetje afkoelen
  • Verwarm je oven op 175°C
  • Meng de gezeefde bloem met het cacaopoeder, bakpoeder en snufje zout
  • Klop de eieren samen met het vanille-extract, de kristalsuiker en de lichtbruine suiker tot een lichte luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume
  • Voeg de chocolade-botermengsel al roerend toe
  • Meng beetje bij beetje de bloem door het mengsel
  • Voeg de chocolate chips toe aan het deeg
  • Schep het beslag met behulp van twee lepels in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de cookies
  • Bak 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant er ‘gebarsten’ uitziet
  • Haal ze uit de oven laat ze nog een 10-tal minuten op de bakplaat rusten
  • Laat de cookies verder afkoelen op een bakrooster

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier