De Mol is back! Maandag 1 februari werd na een winterslaap van maar liefst 13 jaar de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Elke week analyseert onze De Mol-Watcher Renzo Verdonckt de afgelopen aflevering.

Yes, de Mol is back! Naast een gloednieuwe presentator – Gilles De Coster – en de reclameblokken tussendoor, is het ijzersterke concept van dit reality mysterie hetzelfde gebleven. Tien kandidaten moeten samen opdrachten tot een goed einde weten te brengen om zo geld te verdienen. Eén van hen is echter een saboteur. De Mol! Negen weken lang wordt televisiekijkend Vlaanderen meegetrokken in deze meesterlijke whodunit om de waarheid te achterhalen op de vraag die op ieders lippen brandt, namelijk: Wie is de Mol?

renzo

Mogen wij u eerst en vooral even voorstellen aan onze Mol-Watchter: Renzo Verdonckt. Hij is superfan van het eerste uur en dokterde zelf ook al héél wat edities van De Mol uit voor z’n vrienden. Dé geknipte persoon om ons doorheen 9 afleveringen te loodsen! Meer weten over onze De Mol-watcher? Maak hier kennis met Renzo!

 

De kop is eraf!

aflevering-1-_8_

Klokslag 20u30 verhoogde mijn hartslag fel, want eindelijk was het zover! Tien onbekende Vlamingen trokken afgelopen november naar Argentinië voor het avontuur van hun leven. Op Salinas Grandes in Jujuy werden de kandidaten opgewacht door Slimste Mens Gilles Decoster, die op sympathieke wijze de groep doorheen deze reis zal gidsen. In de eerste opdracht werden de kandidaten verdeeld over twee wagens. Elk voortuig reed vervolgens in een tegenovergestelde richting, zodat de afstand tussen beide exact 5 kilometer bedroeg. Aan de beide teams om met enkele hulpmiddelen het exacte middelpunt te bereiken. Zoals ik al vermoedde wist de groep deze missie niet te volbrengen. En dan vraag je je af waar het fout liep: Zorgde Thibaud met opzet voor verwarring bij het meten? Waarom kwam Hanne buiten de tijd met de oplossing voor het raadsel met het frisdrankflesje?

Epische val van Manuella

aflevering-1-_2_

Op dag twee werden de kandidaten door enkele gaucho’s getraind in het lassowerpen. Uit een kudde van 16 lama’s moesten ze de juiste dieren weten te vangen. Elk dier droeg een bepaalde geldwaarde, maar twee konden bankroet opleveren. Aan Cathy en Thibaud de taak om via een walkietalkie de juiste lama’s te omschrijven aan hun medekandidaten. Deze opdracht was een schot in de roos en leverde met de epische val van de fanatieke Manuella en het gespuug van Gilles’ lama wonderbaarlijke televisie op. Desondanks de verdiende 1500 euro, kunnen we onszelf afvragen waar de Mol kon toeslaan: Hadden Marc, Ruth en Issabel werkelijk het lassowerpen niet onder de knie? Hoe groot was de inbreng van Cathy en Thibaud? Waarom ving Bruno een eerder gevangen lama?

Bengelend aan de brug

aflevering-1-_3_

Op dag drie volgde de spectaculairste opdracht tot dusver. De tien kandidaten werden in Cabra Corral onder een brug gehangen. Ieder op verschillende hoogte, maar allen met een blinddoek op. Het liep al fout van voor de proef goed en wel begonnen was, toen Thibaud zich onwel voelde en flauw viel. Toen de programmamakers hem met alle ernst uit de opdracht haalden, kan je je toch de vraag stellen of dit niet demotiverend werkte op de andere kandidaten. Voor de negen overige kandidaten gold namelijk dat ze zich moesten laten vallen in het water. Bij deze opdracht schitterde Manuella, die het goede voorbeeld gaf, maar viel vooral de twijfel bij Stijn op. Speelde hij dit om angst op te wekken bij zijn medespelers? Uiteindelijk slaagde iedereen in de opdracht en werd de 5000 euro verdiend.

Onverwachte twist

aflevering-1-_5_

De eerste aflevering eindigde met de gebruikelijke test, waarin de kandidaten 20 meerkeuzevragen over de identiteit van de Mol krijgen, en de gevreesde executie. Daarin konden we zien dat Ruth de eerste afvaller werd. Of toch niet? Net nadat de vrouw in de taxi was gestapt, kwam er nog een twist op de proppen. Een ideale cliffhanger.

Het oordeel na aflevering 1

Issabel-_1_Het is te vroeg om al iemand volledig weg te strepen, maar ik hou vooral Issabel in de gaten.

 

 

Wie is volgens jou de Mol? Laat het ons hieronder weten! Of speculeer mee via het forum Wie is De Mol.