Na aflevering 2: de 2 hoofdverdachten van onze De Mol-watcher

708

Na de cliffhanger van vorige week, maakt de groep zich klaar voor de jacht op medekandidate Joke, krijgen Katrien en Jeffrey een rondleiding door de stad Guanaguato en gaat het er hard aan toe tijdens een baseballwedstrijd. Ga met onze De Mol-watcher Renzo Verdonckt mee op zoek naar de identiteit van Vlaanderens most-wanted.

Joke heeft na het lezen van de mysterieuze brief de nacht alleen doorgebracht. Zij kan bij de volgende proef maar liefst 20 pasvragen scoren. Hiervoor moet ze bij zonsopgang houten schijfjes localiseren die over verschillende dorpjes verspreid liggen en deze met een brandijzer van een mollogo voorzien. Met de zelfgemaakte pasvragen moet de dierenarts het eindpunt Haciënda Santa Brigida weten te bereiken. Aan haar medekandidaten om de voortvluchtige te vatten. Ze krijgen hiervoor paarden, een pick-up truck en een helikopter ter beschikking. Zij hebben ook een brandijzer waarmee ze geld kunnen maken. Elk schijfje met geld op dat de Haciënda weet te bereiken voor Joke afgeschoten wordt levert 200 euro op. Bahador, Pieter en Steve vertrekken te paard en nemen het brandijzer mee om geld te maken. Katrien, Jeffrey en Lloyd gaan met de pick-up en willen zich focussen op het vinden van Joke. Ze krijgen hiervoor de hulp van Channy en Pascale die plaatsnemen in de helikopter. Opvallend is dat Bahador erg stellig is dat zijn groepje het geld moet maken en dat Steve enorm loopt te klungelen met het brandijzer. Wanneer Lloyd, Jeffrey en Katrien Joke insluiten, wil de voortvluchtige een deal met hen sluiten. De situatie is erg gespannen, waardoor Lloyd samen met Jeffrey en Katrien beslist om Joke neer te schieten. Geen pasvragen, maar ook geen 4000 euro. Joke is erg over haar toeren, maar tijdens een feestmaal in de Haciënda worden de gemoederen in de groep bedaard.

De Rondleiding

Katrien en Jeffrey verkennen geblinddoekt de romantische stad Guanaguato. (foto sbs)

In Guanaguato, de meest romantische stad van Mexico, krijgen Katrien en Jeffrey een rondleiding van een professionele gids. Ze moeten goed opletten, want nadien volgen er drie vragen die elk 1000 euro kunnen opleveren. Er is echter een addertje; ze volgen het parcours met een blinddoek op en krijgen een kistje mee met daarin alle molboekjes (ook dat van afvaller Kelly). Met de hulp van de locale bevolking weten de twee tot bij hun gids Salvador te raken. Die stelt zich voor en neemt hen mee naar enkele pareltjes in de stad. Zo ontmoeten ze de plaatselijke padré, trekken ze traditionele kledij aan, proeven van menudo (een gerecht dat uit koeienmaag bestaat) en komen ze voorbij het balkon van de Mexicaanse Romeo en Julia. Hoewel Jeffrey tegen elke lantaarnpaal in de stad lijkt aan te lopen, slagen de twee er toch in om de drie vragen van Gilles De Coster goed te beantwoorden. Het kistje met de molboekjes lieten ze onaangeroerd. Hiermee spekt het duo de groepspot met maar liefst 3000 euro.

Balletje Slaan

Terwijl Katrien en Jeffrey de stad ontdekten, trokken de anderen naar het basballterrein. Daar stelden Channy en Steve zich kandidaat om quizvragen te beantwoorden. Deze hebben een moeilijkheidsgraad van het 5de leerjaar en zouden door hun medekandidaten verdiend kunnen worden. Joke, Bahador, Pieter, Pascale en Lloyd speelden een bijzondere baseball wedstrijd tegen kinderen. Een machine vuurde 60 ballen af. Volgens de regels van het spel, mag degene die de bal met een bat weet te raken naar een honk lopen. Bij elke honk moeten ze een rode bal zien te vinden. Bij honk één zit deze in een ballenbad. Op plek twee moeten ze die dokter Bibber-gewijs uit een zenuwspel weten te vissen terwijl de bal op honk drie uit een doolhof gehaald moet worden. Wie echter een homerun kan lopen, zorgt ervoor dat Channy en Steve geen vraag moeten beantwoorden. De kennis van arts Steve blijkt toch overschat te zijn, want hij beantwoordt vele vragen foutief. Pascale en Bahador zijn dan weer geen geboren baseballspelers en slaan letterlijk de bal mis. Priester Pieter blijkt dan wel weer goed met een bat overweg te kunnen, want is scoort een homerun. Van de te verdienen 6000 euro halen ze maar 2300 euro binnen.

Bahador bleek geen geboren baseballspeler te zijn. (foto sbs)

Tweede Eliminatie

Er werden geen pasvragen verdiend waardoor iedereen met dezelfde wapens de test ingaat. Tijdens een immerspannende eliminatieronde werd duidelijk dat de symathieke Channy het minst over de identiteit van de Mol wist en daardoor het spel moest verlaten.

Verdachten

Na twee afleveringen staan Bahador en Steve bovenaan mijn verdachtenlijst. De eigenzinnigheid van Bahador heeft de groep al aardig wat geld gekost, terwijl Steve dan weer minder intelligent blijkt dan men zou verwachten. Joke is echter degene die minst aan de groepspot heeft bijgebracht.