Afgelopen maandag mochten de zeven resterende kandidaten van het spelprogramma ‘De Mol’ zich heel even wielrenners wanen. Tevens werden ze achterna gezeten door struisvogels tijdens de zoektocht naar een gouden ei in een reusachtig doolhof en viel er op het thuisfront geld te verdienen. Met het einde van de rit voor Bertrand, maakt onze De Mol-watcher Renzo Verdonckt de balans op. Weet jij al wie de Mol is?

De Fietstocht

(foto vier)

Op dag acht verlaten vijf mannen en twee vrouwen Kaapstad om over de Garden Route een fietstocht van 30 km te volbrengen tot aan een kampeerterrein. Onderweg komen ze drie opdrachten tegen, waarvan ze zelf de inzet mogen bepalen: geld in de pot of kampeermateriaal. De groep beslist dat Hans een rode lantaarn meekrijgt. Hij mag niet stilstaan en moet op het einde van de rit een gemiddelde van 10 km per uur hebben gereden. Wie achter deze lantaarn rijdt, ligt uit het spel en haalt 500 euro uit de pot.

Vrijwel meteen komen ze erachter dat de tocht over een loodzwaar heuvelgebied gaat. Annelies en Eline stappen al snel van hun fiets en manen Hans aan om verder te rijden. Het is Davey die als eerste de opdracht weet te bereiken. Voor 1.000 euro gaat de jongeman houtblokken in vier klieven. Bertrand en Robin besluiten hem af te lossen en verdienen zo het geld.

Opdracht twee omvat een tandwielsysteem in een boom. Davey maakt zijn eigen fietsketting los om de constructie te bedienen. Hij krijgt de hulp van Sam, terwijl Robin en Bertrand besluiten door te rijden. Na een tijdlang prutsen slagen ze er in om 1.500 euro te verdienen. Maar Hans is vlakbij! Davey weet Sam te overtuigen om met diens fiets verder te gaan. De jonge Limburger moet alleen de ketting weer op de fiets zien te bevestigen, maar komt tot de vaststelling dat de spanner verdwenen is. Heeft één van zijn voorgangers die meegenomen of is het een sabotage van Sam zelf? Hoe dan ook, Sam wordt voorbij gestoken door Hans die zijn tempo niet meer mag laten zakken.

Bij de derde proef moeten de kandidaten een lekke boot zien te herstellen om zo naar het midden van een vijver te kunnen varen. Robin opteert om zo het water op te gaan, maar wanneer Davey erbij komt, zien de mannen in dat ze teveel tijd gaan verliezen. Ze laten de 2.000 euro liggen en fietsen door naar de finish. Hans verschijnt even later met de rode lantaarn aan de eindmeet. Zijn gemiddelde snelheid van 10,49 km per uur zorgt ervoor dat er geld verdiend wordt. Maar doordat Annelies, Eline en Sam werden ingehaald komt er maar een schrale 1.000 euro bij.

Het struisvogeldoolhof

(foto vier)

Na een nachtje kamperen, hoort de groep dat ‘wie het gouden ei vandaag vindt, kans maakt op een persoonlijke beloning’. Gilles zoekt tevens twee spelers die tegen hem een partijtje scrabble willen spelen. Aangekomen op het speelterrein – een gigantisch doolhof – gaan Annelies en Robin in het midden tegenover de presentator staan. Zij moeten de woorden vormen met 42 letters die de andere vijf in het doolhof kunnen vinden. De letters staan op struisvogeleieren. Annelies en Robin krijgen een plan van het doolhof te zien waarop de locaties zijn aangeduid. Wie een ei neemt, moet het afleveren bij de scrabblespelers of het stuk gooien alvorens een ander ei te pakken. De catch in deze proef is dat in het doolhof struisvogels de gangen bezet houden.

Terwijl Eline de lakens lijkt uit te delen bij de zoekers in het doolhof, blijkt het logisch inzicht bij scrabblespelers Annelies en Robin ver zoek te zijn, want tegenspeler Gilles gaat al snel met veel punten lopen. Het zoeken naar goede woorden kost veel tijd, waardoor Sam en Bertrand met een gevonden ei moeten wachten. Davey heeft een enorme schrik voor de struisvogels. Nergens is een spoor te vinden van het mysterieuze gouden ei, hoewel Sam even in de buurt lijkt te komen. Terwijl enkele kandidaten eieren gaan stuk gooien om niet te moeten wachten, gaat het bij Annelies en Robin van kwaad naar erger. De tijd is om en er wordt niets verdiend. Na afloop mogen alle spelers, dus ook zij die de scrabble deden, het doolhof betreden om alsnog het gouden ei te vinden. Iedereen gaat er vol voor, maar het is professor Hans die de tunnel ontdekt waar de kostbaarheid tentoon gesteld staat.

Golfclubs en Krokodillen

(foto vier)

Op de ochtend van dag 10 wordt Hans naar een krokodillenreservaat in de omgeving van Uniondall gebracht. Daar moet de man plaatsnemen in een kooi en komt hij, voorzien van duikmateriaal, in het bad van een krokodil terecht. Onder water krijgt Hans zijn vrouw Carine te horen. Dankzij het gouden ei kan hij 3.000 euro persoonlijk geld verdienen, als hij zijn vrouw naar een café ergens in Vlaanderen weet te sturen om het bedrag op te halen. In het bezoekersgebouw van het reservaat liggen tips naar de exacte locatie.

Ondertussen zijn de anderen naar een golfterrein gebracht. Na een korte initiatieles, moeten ze hun balletje in zes holes zien te krijgen. Elke hole moet binnen de tien slagen bereikt worden. Lukt het hen niet, dan moeten ze herbeginnen. In elk gat zit namelijk een sleutel waarmee ze een kluisje kunnen openen. Daarin zit iets wat hen kan helpen om het café in Vlaanderen te contacteren, waar niet alleen de te winnen 3.000 euro ligt maar ook hun dierbaren zitten te wachten.

Wanneer agente Eline al een aantal missers heeft opgelopen, geeft ze de golfclub door aan Bertrand, die zichzelf (Octaaf De Bolle-gewijs) uitriep tot specialist in het golfen. Het is Robin die het eerste balletje weet te putten. Hoewel hij met de sleutel een telefoon uit het kluisje haalt, weet hij het nummer van zijn vrouw niet vanbuiten. Davey bekomt een lijst met de telefoonnummers van alle Vlaamse cafés en Annelies komt aandraven met een geluidsfragment waarop ze mensen in een bepaald dialect over een streekproduct hoort praten. Bertrand opent kluis vier en treft een raadsel aan waarvan de oplossing verwijst naar de naam van het café. Annelies stelt vast dat ze haar bril niet bij heeft en is weer eens nutteloos in de proef. Het duurt een poosje voor Eline met een wiskundig raadsel op de proppen komt. Sam slaagt er niet in om de laatste hole te putten. Desondanks de vreemde suggesties van Robin, weet de groep het café te bereiken. Hun geliefden halen daar de 3.000 euro uit de spaarkas. En dat vijf minuten voor de vrouw van Hans komt binnengestormd.

Bye Bye Bertrand

(foto vier)

Op het eind van de aflevering staat de groepspot op 18.500 euro en is het weer tijd om de test af te leggen. Wie het minst over de Mol weet, moet het spel verlaten. Deze keer valt het doek voor Bertrand. Na het zien van een rood scherm keert de enthousiaste dertiger met het eerste vliegtuig terug naar België.

Oordeel Na Aflevering 4

Wederom heeft Annelies bitter weinig gedaan deze aflevering. Ik kan moeilijk geloven dat de Mol zich zo passief opstelt. Anderzijds heeft ze nog niets verdiend. Ook Eline presteert nog steeds ondermaats. Is de Mol een vrouw?

Heb jij een duidelijke aanwijzing? Laat het ons weten of neem een kijkje op wieisdemol.be!

 

Lees ook: Review aflevering 1.

Lees ook: Review aflevering 2.

Lees ook: Review aflevering 3.

 

(foto’s Vier)