Maandag konden we zien hoe 27-jarige brandmanager Gilles Van Bouwel als Mol werd ontmaskerd in het gelijknamige VIER-programma. In komende aflevering komen alle kandidaten samen en worden de sabotages en hints uit de doeken gedaan. Na maandenlang stilzwijgen kunnen de finalisten eindelijk vrijuit spreken over hun avontuur. Onze De Mol-watcher Renzo Verdonckt had een gesprek met winnares Cathy, verliezend finalist Hanne en uiteraard met de saboteur zelf.

De Mol: Gilles

12499606_628660200605723_479955366_o

Hoe zwaar is het om je rol als Mol te verzwijgen, Gilles?

Gilles: “Ik moet bekennen dat ik het moeilijker vond om te verzwijgen dat ik had deelgenomen, dan het feit dat ik de Mol was. Ik was goed voorbereid, maar dacht dat ik het mentaal zwaarder zou hebben. Dat viel dus goed mee. Ik ben als Mol ook heel trouw aan mezelf gebleven. Mijn omgeving zei dat ze de Gilles op tv zien zoals ze die in het echt kennen. Voor hen zal het dus wel schrikken geweest zijn om te horen dat ik de verrader was. Als ik gewoon kandidaat was geweest, dan zou ik absoluut even fanatiek gespeeld hebben.”

Hoe kijk je op je deelname terug?

Gilles: “Ik ben sowieso in mijn missie geslaagd want er viel meer dan 100.000 euro te verdienen en daarvan hebben we amper één derde kunnen binnen halen. Ik ben wel trots op mijn prestatie. Alleen bij de opdracht met de pasvragen ben ik wel hard geweest. Ik schrok toch wel van mezelf. Dat was het enige moment als Mol dat ik niet tof vond. Als gewone kandidaat zou ik eerder in Bruno’s plan zijn meegegaan.”

Ben je door kandidaten rechtstreeks geconfronteerd geweest gedurende het spel?

Gilles: “Ja, twee keer werd ik geconfronteerd: één keer door Issa en één keer door Cathy. Toen vond ik het wel nodig om te weten wie er op wie zat. Niet eenvoudig, want je krijgt elke avond maar vijf minuten briefing en dat is echt heel weinig. Omdat ik geen feedback kreeg dacht ik op een bepaald moment dat ze mij zouden vervangen! (lacht) Maar bij Issa heb ik me er dus wel onderuit weten te praten.”

Je hield bij vorige edities ook een plakboek bij. Heb je nu de media fel gevolgd?

Gilles: “Ja, uiteraard, je komt ook niet elke dag op de televisie. Daarbij rustte er ook een zekere druk op mijn schouders om te weten hoe verdacht ik wel overkwam bij de kijkers. Ik heb zoveel mogelijk op de social media proberen volgen. En ik stel vast dat mensen er heel fel mee bezig zijn geweest.”

De winnaar: Cathy

12894435_628660170605726_1628795085_o

Cathy, jij wint de 30.790 euro, maar zelf heb je niet veel aan dat bedrag bijgedragen.

Cathy: “Ik was net zoals Hanne niet met het geld bezig. Voor mij ging het echt om de Mol te kunnen ontmaskeren. Het spel moest daarom gespeeld worden en daarom ging er af en toe wat geld verloren. Zo bracht ik ook weinig geld binnen door er bewust voor te kiezen om bij Gilles in een groepje te zitten. Mijn doel was om niet alleen twijfel te kunnen zaaien bij andere kandidaten, maar ook om het Gilles lastig te maken. Zelf heb ik alleen de metroproef bewust laten mislukken. In de volgende aflevering wordt duidelijk wat ik met het geld van plan ben.”

Je stond best wel fanatiek in het spel. Misschien zelf een beetje hard?

Cathy: “Ik kom op tv harder over dan ik werkelijk ben. Mensen oordelen ook vaak op het feit dat ik Ruth absoluut niet terug in het spel wilde. Dat was een paniekreactie van mij. We hadden net de stress van de eerste eliminatie achter de rug en ik was overtuigd dat Ruth mij als Mol had ingevuld bij de test. Toen ik hoorde dat zij terug in het spel kon komen, vreesde ik gewoon dat mijn kansen om nog als verdachte over te komen volledig weg zouden zijn. Ik moest het voorkomen. Maar geloof me; ik ben fanatiek, maar zeker geen slecht mens! (lacht)

De verliezer: Hanne

12476691_628660193939057_1536095667_o

Hanne, jij bent de verliezend finalist. Gilles was nochtans ook jouw hoofdverdachte…

Hanne: “Ik had nooit verwacht zover in het spel te komen. Ik wist dat Cathy en ik op dezelfde Mol zaten, maar ik wist dat ik het nooit van Cathy zou halen op de test. Het was nochtans heel close! In de volgende aflevering zal wel duidelijk worden hoe close! Ik ben supercontent dat ik alles heb meegemaakt en ik van de anderen de kans heb gekregen om de parapente te doen. Cathy heeft de overwinning dubbel en dik verdiend!”

Hoe vond je het om plotseling de top Mol-verdachte van Vlaanderen te zijn?

Hanne: “Ja, niet te geloven! Ik vond het eigenlijk wel grappig hoe verdacht mensen me wel vonden. De montage heeft me nochtans geportretteerd zoals ik ben. Daar ben ik heel tevreden over. Dat ik als West-Vlaamse ondertiteld zou worden was natuurlijk wel te verwachten (lacht).”

Tekst: Renzo Verdonckt
Foto’s: Davy Gijbels

 

Zin om zelf te speuren? Mis dan ons speciaal lezersvoordeel voor De Mol – Het Spel niet! Nu voor € 24,95 i.p.v. € 37,45! En met gratis extra vragensets t.w.v. € 12,50.

Lees de andere reviews:

Aflevering 1.

Aflevering 2.

Aflevering 3.

Aflevering 4.

Aflevering 5.

Aflevering 6.

Aflevering 7.

Aflevering 8.