Ontbijtbabbel met Eline De Munck en Geena Lisa: “De televisiewereld trekt me niet meer aan”

476
Geena Lisa en Eline De Munck zijn zot van onze Belgische kust. “Moesten ze me de zee afpakken, zou ik zeer ongelukkig worden.” (foto SB)
Geena Lisa en Eline De Munck zijn zot van onze Belgische kust. “Moesten ze me de zee afpakken, zou ik zeer ongelukkig worden.” (foto SB)

Volgend weekend staat aan de Belgische kust ‘Nieuwpoort Shopping Vibes’ op het programma. Eline De Munck en Geena Lisa, die samen hun schouders onder dit gloednieuwe evenement zetten, kwamen afgelopen week al even voorproeven. “Nieuwpoort is toch echt anders dan de andere kustgemeenten.”

Eline De Munck en Geena Lisa hebben heel wat gemeen. Niet alleen hebben ze allebei een lang verleden in de televisiewereld en zijn ze gepassioneerd door hun job, ze hebben ook een voorliefde voor de kust en voor shoppen. Logisch dus dat ze de gezichten werden van Nieuwpoort Shopping Vibes dat aanstaande vrijdag van start gaat.

Wat hebben jullie met de kust en met Nieuwpoort in het bijzonder?

Geena: “Ik ben zot van de Belgische kust, echt waar. Ik kom hier om te ontsnappen aan de drukte in het binnenland. Ik kom hier om uit te waaien en op adem te komen, en dat in zowel de winter als de zomer. De weidsheid van een strand vind ik machtig. En Nieuwpoort is een van de pareltjes aan onze kust. Hier is er nog respect voor de duinen en voor de natuur. Ook op cultureel vlak valt er heel wat te beleven. En je kunt hier uitstekend winkelen.”

Eline: “Ze hebben hier nog veel Belgische mode. Nieuwpoort is gelukkig net te klein om veroverd te worden door de grote ketens. Dat biedt opportuniteiten voor de kleintjes, dat vind ik zo fijn. Het verschil wordt gemaakt door kleinere boetiekjes, die er echt voor gaan met visie en goesting. Bovendien heeft Nieuwpoort een prachtige vuurtoren. (lacht)

Geena: “Ik kom hier geregeld. Vrienden van me hebben hier namelijk een tweede verblijf. Nieuwpoort lijkt iets verfijnder dan heel wat andere kustgemeenten. Toch kom ik overal aan de Belgische kust graag. Moesten ze me de zee afpakken, zou ik zeer ongelukkig worden.”

Jullie zijn meters van ‘Nieuwpoort Shopping Vibes’. Wat houdt dat evenement precies in?

Eline: “ Nieuwpoort Shopping Vibes is een initiatief dat de lokale middenstand ondersteunt. En daar sta ik dus volledig achter. Het belooft een bijzonder sfeervol weekend te worden vol fashion, food, family en fun. Er is ook een leuke wedstrijd aan gekoppeld, waarbij er tot 500 euro aan shoppingbudget kan gewonnen worden. Geena en ik zijn zelf gestyled met items uit verschillende deelnemende zaken. De mensen kunnen die items, twaalf in totaal, gaan spotten in de etalages van die boetieks. Zo maken ze kans op een ‘Nieuwpoort Shopping Break’.”

In de media moet je altijd zorgen dat je iets achter de hand hebt”

Geena: “Het wordt een zeer leuk evenement. Op zondag 1 mei zijn wij hier zelf ook en dan staan er toch heel wat dingen te gebeuren. Ik ga die dag zelf ook een optreden geven.”

Kennen jullie elkaar eigenlijk goed?

Geena: “Ik geloof dat ik in de jury zat van Steracteur Sterartiest en dat jij toen deelnam. Dat is dus al heel lang geleden.”

Eline: “Dat was zelfs een van de eerste dingen die ik op tv gedaan heb. Ik was toen 19, ik ben nu 34. Vijftien jaar geleden dus.”

Geena: “Eline was ook recent nog te gast in mijn programma Positivi-tijd op TV Plus, waarin ik bekende Vlamingen uitnodig voor een openhartig gesprek over positief in het leven staan, omgaan met veranderingen, pijn en verlies, … We kennen elkaar dus zeker wel.”

Wat jullie nog met elkaar gemeen hebben: jullie hebben allebei een tv-carrière ingeruild voor een job buiten de media. Missen jullie de showbizz niet?

Eline: “De televisiewereld trekt me niet meer aan. Het was een hele fijne snoepwinkel waarin ik jarenlang heb mogen spelen. Sommige snoepjes waren weliswaar zuur, andere zoet. Maar ik ben er zo wel achter gekomen dat ik geen uitzonderlijk talent had om te presenteren, acteren of te zingen. Ik ben wel goed in iets in de markt te zetten. Dat heb ik jarenlang met mezelf gedaan, maar dat wilde ik niet meer. Ik zet nu iets anders in de markt, mijn brillen. En dat geeft me veel rust. Ik voel nu niet meer de verantwoordelijkheid om mensen altijd een goed beeld van me te geven of om me te verantwoorden. Daardoor sta ik nu veel dichter bij mezelf.”

Geena: “Ik ben wel altijd gelukkig geweest in die mediawereld, maar op een gegeven moment is je verhaal uitverteld. Ik begon honger te krijgen naar iets anders. En ik ben nogal voor vernieuwing. Ik zag ook dat vrouwen van boven de 40 het lastig kregen om opdrachten binnen te halen. Mannen hebben daar veel minder last van. Mij gaan ze niet hebben, dacht ik een paar jaar geleden. En zo heb ik een ander pad gekozen.”

Eline: “Dat snap ik volledig. Zeker in de media moet je altijd zorgen dat je iets achter de hand hebt. Ik zal zelf nooit meer afhankelijk zijn van iets of iemand anders. Ik ga altijd mijn eigen ding blijven doen.”

Nieuwpoort Shopping Vibes start op vrijdag 29 april om 16 uur en eindigt op zondag 1 mei om 18 uur. Meer info op visit-nieuwpoort.be.