Feestelijk abrikooshapje

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis.

Nog geen inspiratie voor aan de feesttafel? Geen paniek, Amylia De Schepper tovert deze maand telkens iets op tafel waarmee je zeker zal scoren bij je gasten. Vandaag: een lekker en simpel aperitiefhapje.

“Een feestmenu vraagt om een uitgebreid aperitief. En daar horen natuurlijk ook hapjes bij, veel hapjes als je het mij vraagt! Niets zo gezellig als samen genieten van een assortiment hapjes om de avond goed in te zetten.”

“Vandaag serveren we jullie een eenvoudig, kleurrijk, verrassend en verrukkelijk hapje dat klaar is in amper 5 minuten. Met dit feestelijke abrikooshapje maak je zonder moeite indruk op je volgende feest!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

16 gedroogde abrikozen

+/- 120 g zachte geitenkaas

16 walnoten

honing

verse tijm

Zo maak je het

Schik de gedroogde abrikozen op een serveerschaal

Verdeel de geitenkaas over de abrikozen, ongeveer ½ el per abrikoos

Druk een walnoot in de hapjes

Besprenkel de hapjes met honing

Werk af met verse tijm

Tips

Kies voor mooie grote, kwalitatieve gedroogde abrikozen. Ze bepalen mee de smaak van dit eenvoudige hapje.

Geen fan van geitenkaas? Vervang door roomkaas of ricotta.

Heerlijk als hapje, maar ook perfect als extraatje op een kaasschotel.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier