Zondagse kost: fricadeau op grootmoeders wijze

Elke week verklapt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Deze week is het de beurt aan Anabel (29) uit Deurne.

“Mijn oma’s versie van gehaktbrood, een fricadeau voor al haar kleinkinderen”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 700 g varkens-kalfsgehakt
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • Klontje boter
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 70 g geconcentreerde tomatenpuree (klein blikje)
  • 200 ml kippebouillon
  • scheutje ketchup
  • Peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm je oven op 160°C
  • Meng gehakt, eieren, paneermeel in een kom
  • Kneed goed en kruid het gehaktmengsel met peper en zout
  • Haal het gehaktmengsel uit de schaal en vorm er een stevig broodje van
  • Smelt de boter in een bakpan tot het een bruin korstje heeft
  • Zet het gehaktbrood in een ovenschotel en bak het 30 à 40 minuten
  • Maak ondertussen de tomatensaus
  • Snipper de ui
  • Stoof de ui in de olie glazig
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even sudderen
  • Kruid bij met peper en zout
  • Serveer met gekookte aardappelen en verse groenten

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier