Zondagse kost: winterse groentesoep

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Andrea (56) uit Oostende ons een heerlijke groentesoep. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Elke zondag maak ik soep en dit receptje valt altijd in de smaak!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 preistronken
  • 2 stengels selder
  • 1 courgette
  • 1,5 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • verse peterselie

Zo maak je het:

  • Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een grote kookpot.
  • Laat hierin de ui stoven tot hij glazig is.
  • Voeg de overige groenten toe.
  • Giet de bouillon bij de groenten.
  • Laat ongeveer 15 minuten koken.
  • Mix de soep fijn.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Werk af met verse peterselie.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier