Zondagse Kost: Havermoutkoekjes

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Nikki (23) uit Sint-Niklaas haar favoriet voor: Havermoutkoekjes. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 20 koekjes

75 g ahornsiroop, 1 zakje vanillesuiker, 30 g boter, 1 tl bakpoeder, 100 g speltbloem, 100 g havermout, 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de oven op 170°C.
  • Mix de ahornsiroop met de vanillesuiker en boter.
  • Meng het ei door deze massa.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en de havermout toe en meng goed door elkaar.
  • Vorm gelijke bolletjes van het (ietwat plakkerige) deeg.
  • Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak ongeveer 18 min. in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en smullen maar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier