Het EK op je bord (16): Zwitserland

De Zwitserse keuken is meer dan kaasfondue en raclette. Wij serveren vandaag een typisch Zwitsers dessert: Vermicelles, een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes.

 

Ingrediënten:

  • 1 kg tamme kastanjes
  • ½ theelepel zout
  • 2dl zout
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 1dl (kook)room
  • eetlepel Kirsch/Kersenbrandewijn

 

Bereiding

  • Snij de kastanjes kruislings in en kook ze 5 minuten.
  • Verwijder vervolgens de schilletjes en het bruine vel.
  • Doe de gepelde kastanjes in een pan, zet ze net onder water voeg het zout toe en laat de kastanjes in 50 minuten gaar koken.
  • Wrijf de kastanjes daarna door een zeef.
  • Snijd het vanillestokje open en doe het samen met de melk in een pan.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg de kastanjepuree eraan toe.
  • Laat het geheel al roerend inkoken tot een dikke moes.
  • Voeg suiker en room toe en breng nogmaals aan de kook.
  • Laat het afkoelen en voeg de Kirsch voor net dat beetje extra smaak aan de puree toe.
  • Druk de kastanjepuree door een knoflookpers of zeef zodat het sliertjes worden.

Afwerking

Serveer de Vermicelles in een glazen ijscoupe met daarbovenop een lekkere toef verse slagroom.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier