Het EK op je bord (22): Duitsland

De Fransen krijgen vanavond de Duitsers op hun bord. De Duitse keuken kan je misschien niet meteen verfijnd noemen, maar ze kan best lekker zijn. Sofie Dumont, geassisteerd door Chris ‘Romeo’ Van Tongelen, bewijst het met Maaltijdsoep van linzen met rookworst en komijnkorstjes.

 

Ingrediënten

  • 300 g droge linzen
  • 2 wortelen (of 1 dikke wortel)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentje look
  • 2 tomaten
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • klont boter
  • 2 rookworsten
  • 2 sneden licht bruin brood
  • arachideolie
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • ½ bot peterselie

 

Bereiding


 

  • Schil en snij de ajuin fijn. Pel de tenen look. Stoof de ajuin aan in een klontje boter. Pers er de look bij.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes kleiner dan de linzen. Snij ook de twee tomaten in kleine blokjes (brunoise). Voeg toe aan de ajuin.
  • Spoel de linzen onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Doe er ook een takje tijm en een blaadje laurier bij. Kruid goed met peper en zout. Stoof alles goed aan.
  • Blus met anderhalve liter kippenbouillon en laat vervolgens 20 minuten pruttelen op een matig vuurtje.
  • Doe 1 eetlepel komijnzaad in een vijzel en stamp fijn tot poeder.
  • Vul de bodem van je pan volledig met arachideolie (ongeveer een halve centimeter hoog). Warm op. Voeg het komijnpoeder toe. Roer wat los.
  • Snij nu het brood in blokjes van 1 à 2 centimeter. Bak ze in de pan. Plooi wat keukenpapier dubbel en leg op een bord. Bak de korstjes krokant en laat ze uitlekken op het keukenpapier.
  • Hak peterselie fijn.
  • Snij de rookworst in schijfjes.
  • Serveer de soep in kommen en doe er de worst en korstjes bij. Werk af met de peterselie.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier