Het EK op je bord (5): Oostenrijk

Dag 5 van het EK voetbal in Frankrijk. Vandaag komen de Oostenrijkers voor het eerst in actie. Vermits de Wiener Schnitzel iets te voor de hand liggend was, gaan we voor Tiroolse Knödel. “De Knödel is hét boegbeeld van de Oostenrijkse boerenkeuken. Al naargelang de traditie wordt het op verschillende manieren klaargemaakt”, lezen we op www.austria.info/be.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 6 oudbakken broodjes
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 kleine ajuin
  • 1 eetlepel peterselie
  • 200 gram gerookt vlees
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 eetlepels bloem

Bereiding

  • Melk, eieren en zout mengen en over de in blokjes gesneden broodjes gieten.
  • Fijngehakte ajuin, gehakte peterselie en kleingesneden gerookt vlees in boter lichtjes bruin bakken.
  • Met de broodmassa mengen.
  • 30 minuten laten trekken en aansluitend met de nodige hoeveelheid bloem tot een vaste deegbal vormen.
  • Deze in kokend zout water leggen en 15-20 minuten laten trekken.

Serveertip
Tiroolse Knödel worden traditioneel in rundvleessoep of met zuurkool gegeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier