Het EK op je bord (9): IJsland

Het beruchtste gerecht van IJsland moet wel de gefermenteerde haai (kæstur hákarl) zijn. Een recept hebben we niet meteen gevonden en het zal snel duidelijk worden waarom…

Op deze site lezen we bijvoorbeeld: “De ‘flavours’ ervan zijn weerzinwekkend. Het heeft het aroma van rottend kadaver, kattenpis en ammoniak. De smaak is draaglijker, maar lijkt nog altijd op die van vieze stinkkaas. Vaak wordt hákarl in zeer kleine porties opgediend. Bijvoorbeeld met een (IJslands) vlaggetje erin. Veel IJslanders zien het echter als een delicatesse en eten het met een glaasje brennivín erbij, om zo te tonen dat zij echte mannen zijn. De smaak is wellicht enigszins bekend bij mensen die in Noorwegen lutefisk hebben gegeten.”

Een grappig woordje uitleg (in het Engels) vind je hieronder:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De bekende tv-kok Gordon Ramsay proefde het samen met James May en dit was het resultaat….

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Euh, smakelijk?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier