Zondagse kost: Kaantjessaus

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Johan (64) uit Maldegem zijn favoriet voor: Kaantjessaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen, 8 eieren, 1 ui, 200 g spekblokjes, 1 krop sla of veldsla, 30 ml wijnazijn, 300 ml water, 1,5 el maïzena, klont boter, peper en zout

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Kook de eieren half hard.
  • Snij de ui in fijne ringen.
  • Bak de spekblokjes en uiringen aan in een klontje boter.
  • Blus het spek met de wijnazijn en laat even inkoken.
  • Voeg 300 ml water toe (+ eventueel extra voor een dunnere saus).
  • Breng aan de kook.
  • Bind de kaantjessaus met maïzena.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de salade en de aardappelen over 4 borden.
  • Schep er de saus bovenop.
  • Eindig met de zachtgekookte eitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier