Kun je niet weerstaan aan een leuk online quizje? Dan is het nu tijd om te spelen: de gratis app KukuKube is de nieuwste internethype en is niet alleen leuk om spelen, maar je test meteen ook even hoe het met je gezichtsvermogen gesteld is. Wel opgelet: de test is bijzonder moeilijk en na verloop van tijd begint het letterlijk te duizelen voor je ogen.

KukuKube test je gezichtsvermogen door te bepalen hoe goed je kleurnuances kunt onderscheiden. Het begint allemaal heel erg eenvoudig met 4 grote vlakken waarvan er eentje duidelijk lichter of donkerder is. Maar daarna wordt het flink wat moeilijker en moet je tussen 81 vierkantjes het verschil zien te maken.

kukukube-1.pngkukukube.pngKukuKube bestaat uit 8 verschillende niveaus die je gezichtsvermogen testen. Je hebt in totaal een minuut om het ander gekleurde vakje aan te klikken. Bij elke goede keuze krijg je een punt. Ben je fout, dan verlies je een punt. En haast je want de test duurt maar een minuut.

Behaal je een scoren van ongeveer 11-15, dan scoren je ogen zeer slecht. Tussen 15-20 is lager dan normaal, 21-30 is normaal en haal je meer dan 31 dan heb je een uitzonderlijk goed gezichtsvermogen.

De app is gratis beschikbaar op Facebook, Android, iOS en via de website.

Wel even meegeven dat dergelijke testjes uiteraard geen alternatief zijn voor de oogarts; denk je dat er iets mis is met je zicht, dan zal zo’n testje geen uitsluitsel daarover geven, een oogarts kan dat wel doen.