Zondagse kost: kleurrijke salade geitenkaas

Omdat we allemaal graag wat extra genieten op de laatste dag van de week serveren we vandaag opnieuw een heerlijk receptje van een lezeres. Vanessa (43) uit Tongeren deelt haar ultieme recept voor een kleurrijke salade geitenkaas.

 

Vanessa: “Het liefst kook ik voor familie en vrienden, ik kan dus haast niet wachten om terug etentjes te plannen!” Het receptje werd gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van Cookameal.

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 rode ui

3 el ciderazijn

1 el vloeibare honing

250 g kerstomaatjes

1 appel

1 eetappelsien

pitten van ½ granaatappel

200 g gemengde sla

8 geitenkaasje spek (+- 150g per persoon)

50 g geroosterde pijnboompitten

olijfolie

balsamicocrème

verse peterselie

Dressing

2 el olijfolie

2 tl balsamicoazijn

1 tl mosterd

peper en zout

Zo maak je het

Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje

Voeg 3 el ciderazijn en 1 el honing toe, laat 15 minuten marineren

Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet opzij

Halveer de kerstomaatjes

Snij de appel in plakken en vervolgens in julienne (lange smalle repen)

Snij de appelsien a vif (in partjes zonder vlies)

Meng de gemengde salade met de gemarineerde rode ui, kerstomaatjes, julienne van appel, partjes sinaasappel en granaatappelpitten

Schep de dressing (naar smaak) door de salade. Let op: als je de salade vooraf gaat bereiden, voeg dan de dressing pas toe net voor het serveren

Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de geitenkaasjes 2 à 3 minuten aan elke kant

Verdeel de salade over vier borden, schik er de gebakken geitenkaasjes op

Werk af met pijnboompitten, verse peterselie en balsamicocrème

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier