Lekker koken met restjes: het gevulde broodje uit de oven!

Weet je soms niet goed wat je met al die restjes in je koelkast moet aanvangen? Makkelijk: vul er een broodje, warm het even op in de oven, en je hebt een heerlijk hapje dat je zowel ’s morgens, ’s middags of ’s avonds kunt eten. En het leuk is: het presenteert nog mooi ook!

8412110838_51cf315fa2_z
(c) perfectingthepairing.com

Een gevuld broodje uit de oven kun je op smaak brengen met zowat alle ingrediënten die je lekker vindt. Op perfectingthepairing.com vonden we voorbeelden van deze heerlijke broodjes; de kok van dienst gebruikte hiervoor gewoon wat nog in huis had: tomaten, koriander, peterselie, tijm, geraspte kaas, geitenkaas, uien, gekookte aardappelen, spinazie, ham, gekookte worst, champignons, spinazie, feta kaas… Gewoon je inspiratie gebruiken dus (en alle restjes die je nog in je koelkast staan hebt!). Voor de broodjes gebruik je best wat oudere pistolets (bijvoorbeeld die van een dag oud) die je eerst wat vochtig maakt vooraleer je ze in de oven afbakt. 

8411014783_af359db242_z
(c) perfectingthepairing.com
8411014675_31d3973d71_z
(c) perfectingthepairing.com

En op de blog Brendakookt deed het recept ‘ei in een broodje’ ons alvast instant watertanden.

Dit heb je nodig (voor 4 broodjes):

  • 4 broodjes
  • 4 eieren
  • 6 kersttomaatjes
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat. Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.
  • Hol de broodjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
    Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in elk broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan. Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje. Strooi er nog een beetje peper en zout over.
  • Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.
DSC_0326
(c) brendakookt.nl

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier